2012.08.10.

Lengyel postacég lép a magyar piacra

Lengyelország legnagyobb magánkézben lévő postai szolgáltatója automatizált csomagküldő terminálokat helyez el Magyarországon.

Egész Európát felölelő terjeszkedési programja részeként 300 önműködő csomagküldő terminált telepít a lengyel Integer.pl csoport Magyarországon. Az új rendszernek köszönhetően a nap 24 órájában lehetővé válik a csomagküldés,- és felvétel. A csoport beruházása nem csupán a berendezések üzembe helyezésére terjed ki, hanem a legnagyobb magyarországi piaci szereplőkkel kialakítandó IT-integrációra, illetve az ügyfeleknek szóló nagy volumenű marketing-tevékenységre is. A cég olyan partnereket keres Magyarországon, amelyek közre tudnak működni a tervezett fejlesztések megvalósításában.

Csomagküldő terminál

Az Integer.pl csoport partnereket keres magyarországi hálózatának kiépítéséhez.

„A Lengyelországban elindított szolgáltatás iránt folyamatosan növekvő érdeklődést tapasztalunk; ezek a berendezések sikeresen váltották fel a csomagküldés hagyományos formáit, ezért döntöttünk az easyPack terminálokból álló hálózatunk bővítése mellett. Magyarország előkelő helyen szerepel célpiacaink között, Oroszországgal, Ukrajnával, Csehországgal és Szlovákiával együtt” – nyilatkozta Rafał Brzoska, az Integer.pl csoport elnök-vezérigazgatója.

A kompetitív költségelőnyöknek és a gyorsabb gazdasági növekedésnek köszönhetően gyorsabban nőhet az express csomagszállítási piac Magyarországon az európai átlaghoz képest. A futár,- és gyorspostai piac összértéke 4,9%-al, forgalma pedig 5,5%-al bővült 2011-ben.
„Az e-kereskedelem gyorsan bővül Magyarországon a szélessávú hozzáférés javuló penetrációjának, a biztonságos online fizetési megoldások térhódításának, valamint annak köszönhetően, hogy az emberek mindinkább hozzászoknak az interneten történő vásárláshoz. Várakozásaink szerint mindez tovább növeli a sztenderd csomagok forgalmát mind a belföldi, mind az európai piacon, és ezzel komoly lökést ad a nem-prémium csomagküldő szolgáltatási szegmens számára is” – mondja Brzoska.

Az Integer csoportról

Az Integer.pl a világ vezető csomagküldőterminál-gyártója és Lengyelország legnagyobb magánkézben lévő postai szolgáltatója, amely 600 csomagküldő terminálból álló hálózatot működtet Lengyelországban, Oroszországban és Ukrajnában. Az Egyesült Államokbeli PineBridge Investments nevű globális magántőke-alappal karöltve a cég arra törekszik, hogy összesen 300 millió eurós tőkebefektetéssel három éven belül egy 16 ezer easyPack terminálból álló hálózatot alakítson ki Európában és a Független Államok Közösségében.

(pcs)

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank