2017.08.22.

Növekvő igények, növekvő terjeszkedés

Röviddel jubileumi üzletnyitása után már a 11. és 12. szervizpontra fókuszál a magyarországi Kwik Fit gumi- és autószerviz hálózat.

A több mint negyven éves múltra visszatekintő Kwik Fit Európa egyik legnagyobb márkafüggetlen gumi- és autószerviz hálózata. A Skóciában alapított hálózathoz, az Egyesült Királyság, és Hollandia után, 2012-ben csatlakozott a Kwik Fit Magyarország, mely hat saját szerviz működtetéséből adódó közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Az elmúlt öt évben négy új franchise szervizzel bővült a hálózat, melynek magyarországi terjeszkedése folyamatos. „Küldetésünk az autószerviz-szolgáltatás átlátható, magas szintre emelése országos lefedettséggel. Olyan minőségi szolgáltatás elérhetővé tétele országszerte, mely a lakosság életvitelében pozitív változást eredményez” – avatott be Berényi Csaba, a magyarországi üzletfejlesztés vezetője. Az országos franchise partnerkereső kampány eredményeként már idén ősszel egy-egy újabb szerviz nyitását tervezi a hálózatot üzemeltető Autonet-Hungary Kft. Az egyiket saját tulajdonban, a másikat franchise partner által működtetve.

Kwik Fit Gumi- és autószerviz, Szentendrei út, Budapest Fotó Kwik Fit

Kwik Fit franchise szerviz megnyitására Magyarországon bárhol van lehetőség, ahol a lakosságszám által előre vetíthető a megfelelő nagyságú kereslet. Ez elsősorban a nagyvárosokban (Debrecen, Nyíregyháza, Pécs, Miskolc, Szeged, stb.) várható. De kisvárosokban ugyanúgy lehetséges a szerviznyitás, hiszen kisebb Gumi+ szerviz-üzemeltetésre is van lehetőség.

A Kwik Fit a nyár elején ünnepelte jubileumi, 10. magyarországi szervizének beindulását Kecskeméten, most pedig már egy újabb megnyitóra készül. Ennek apropóján Berényi Csaba elmondta, hogy a márka számára hazánkban jelenleg elsősorban a hálózatbővítés és a további informatikai rendszerfejlesztés a legfontosabb. „Főként a franchise szervizekkel való bővítés a célunk, erre koncentrálunk. Idén ősszel nyitjuk a következő, 11. szervizünket, és igyekszünk még év végéig továbbit beüzemeltetni. Emellett a saját IT rendszerünk folyamatos fejlesztés alatt áll. Egyre inkább az online fejlesztésekre fókuszálunk, hogy ügyfeleink interaktív kapcsolatban lehessenek szervizeinkkel. Célunk, hogy weboldalunkon az ügyfeleink követni tudják saját maguk is autóik szerviztörténetét.

A Kwik Fit hálózatához nemcsak autószerviz tulajdonosok csatlakozhatnak, hanem beruházók is, hiszen a hálózat segítséget nyújt a megfelelő helyszín, szervizpont megtalálásához is, de van lehetőség már működő Kwik Fit szerviz átvételére is. „Üzletformánkon nem kívánunk változtatni, tehát a jól bevált szervizformát megtartjuk, viszont e mellett szeretnénk kisebb, úgynevezett Gumi+ (Gumi Plusz) franchise szervizekkel bővülni, melyek főként gumiszereléssel foglalkoznának” – osztotta meg az üzletfejlesztési vezető.

A franchise szerződés megkötése után a franchise partnerek kézhez kapják a teljes Kwik Fit Know-How-t. A hálózattal megkötött feltételekkel megkapják a beszállítókat és egyéb partnercégeket. „A franchise átadó mindenben segíti az új franchise tagot: szervizátalakítás-és szervizberendezés megtervezése, szervizarculat, szerelőcsapat-képzés, szervizvezető-képzés. Számítógépes IT rendszer kezelésének betanulása. A tréning folyamatos, úgy vezetői, mint szerelői szinten. Természetesen néhány helyi sajátosság megkívánta igényt mi, mint franchise átadók rugalmasan kezelünk” – ismertette Berényi Csaba.

Növekvő igények, növekvő terjeszkedés

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank