A gyerekek újra felfedezhetik a tudományok világát

A magyarországi expanzió érdekében a Nutty Scientists jelenleg olyan mester franchise partnert keres, aki elhivatott a fiatalok tanítása, fejlesztése, a tudományokhoz való hozzáállásuk megváltoztatása és ismereteik tágítása mellett.
Kedd
2016.10.11.
Franchise partnert keres Magyarországon a szórakoztatást és oktatás egy egyedi, interaktív koncepcióban egyesítő Nutty Scientists.
 

A mai felgyorsult, digitális világban vállalatok világszerte adnak hangot abbéli aggodalmuknak, miszerint egyre nehezebb megfelelően képzett és hozzáértő munkaerőt találni. Jelen van ez a trend a magyarországi mindennapokban is a gazdaság legkülönbözőbb ágazatiban, de különösen nehéz a helyzet az ”agy-elszívásnak” még inkább kitett tudományos ágazatokban. A Nutty Scientists (NS) erre az egyre növekvő keresletre ad választ egyedi koncepciója, programjai és elhivatott franchise partnerei segítségével úgy, hogy megtámogatják, kiegészítik a hagyományos oktatási rendszert, és már fiatal korban bevezetik a diákokat az általános tudományok, csillagászat, környezetvédelem, technológia, mérnöki tudományok, művészetek és matematika világába.

A Nutty Scientists a világ vezető oktatást és szórakoztatást egyesítő franchise hálózata, mely a 3-17 éves fiatalokat szólítja meg interaktív programokkal, és kelti fel érdeklődésüket a tudományok iránt. A franchise partnerek és instruktorok díjnyertes, szórakoztató és interaktív tantervet valósítanak meg tágabb közösségük helyszínein (saját NS laborjaikban, iskolákban, közösségi házakban, vállalatoknál, bevásárlóközpontokban, stb.), amibe beletartoznak a legkülönbözőbb foglalkozások a gyerektáboroktól, interaktív előadásoktól kezdve a születésnapi partikon, különleges rendezvényeken át az iskola utáni és különórai foglalkozásokig.

Az unokatestvérem és én is szeretünk gyerekekkel foglalkozni, és vállalkozó szülők gyerekeiként felnőve, mi is saját üzletnyitásban gondolkoztunk” – avatott be motivációba Alexandra Drouant, a Nutty Scientists egyik amerikai franchise partnere. „Mindenképp szerettünk volna valami pluszt hozzáadni a helyi közösséghez, méghozzá valamit, ami segíti a gyerekeket. Végül azért döntöttünk a Nutty Scientists mellett, mert így, az oktatás és szórakoztatás kombinálásával a gyerekeknek egy jobb és hatékonyabb tanulási élményben lehet részük.

Az első hivatalos Nutty Scientists helyszín 1996-ban nyitotta meg kapuit Madridban. Jelenleg a Nutty Scientists már több mint 250 franchise egységgel rendelkezik a világ 40 országában (a közép-és keleteurópai régióban Ausztriában és Romániában van jelen a márka), amit a 20 éves fennállását idén ünneplő vállalat tovább gyarapítana – például a magyar piacon való megjelenéssel, melynek első lépése egy helyi mester partner megtalálása.

A jövőbeli magyarországi mester franchise partnernek, illetve egyéni franchise partnereknek nem kell tudományos háttérrel rendelkezniük, viszont annal inkább elhivatottsággal a gyermekekkel való közös munka iránt. A franchise átadó biztosítja a kipróbált, bizonyított rendszert és átfogó támogatást, beleértve a marketing és operatív támogatást, folyamatos tréningeket is.

A koncepció rugalmasságának egy másik fokmérője, hogy a franchise partnerekkel szemben nem kötelező elvárás egy konkrét helyszín, Nutty Scientists labor kialakítása, így ezt a jövőbeli magyarországi mester partnertől sem követelik meg (választható opció mindössze), ugyanis a hálózat olyan rugalmas üzleti modellel rendelkezik, ami könnyedén az adott piac szükségleteihez igazítható. Ezáltal a partner szabályozni tudja kezdeti befektetésének mértékét – az elején például otthonról is el lehet kezdeni a munkát, de van lehetőség egy (átlagosan 140-230 négyzetméter alapterületű) Nutty Scientists központ kialakítására is. Ettől függően a mester franchise partnernek 75-150 ezer eurós, minden költséget magába foglaló befektetésre kell számítania az induláskor.

Az egyedi oktató és szórakoztató programok középpontjában a környezetvédelem, a csillagászat, az egészség, műszaki tudományok és egyéb tudományos területek állnak, melyek segítenek erősíteni a fiatalok tudományos érdeklődését.

Nem csak a franchise központtól számíthat támogatásra a mester franchise partner – a hálózat partnerei megosztják egymással eredményeiket és tapasztalataikat, függetlenül, hogy az egy stratégiai megállapodás véglegesítésére vonatkozik vagy a legjobb oktatói gyakorlatokra. A partnerek közössége elkötelezett a márkaépítés mellett, és – a központi támogatási és oktatási rendszerrel párosulva – ez vezeti a Nutty Scientists folyamatos növekedését.

Mi nem magántanárok vagyunk” – mondja Alexandra. „Mi összehozzuk az oktatást és a szórakozást. Azt akarjuk, hogy a gyerekek újra lelkesedjenek a tanulásért. Sokszor életük legmókásabb pillanatait élik át, és általában olyan jól szórakoznak, fel sem tűnik nekik, hogy tanulnak. Amikor pedig kérdéseket tesz fel nekik az ember a tanultaktól, akkor feltűnik, hogy az információt megértették és elraktározták, ugyanis nem csak egy könyvben olvastak róla, hanem át is élték azt.

Tekintse meg a hálózat bemutatkozó videóját, mellyel bepillantást nyerhet a Nutty Scientists működésébe, böngésszen a már csatlakozott franchise partnerek beszámolói között vagy olvassa el Nutty Scientists alapítójával, Santiago Martinnal készített korábbi interjúnkat.