Top 10 üzleti alkalmazás

Nem meglepő módon, szerte a világon a vállalkozók és üzletemberek egyre többet használják iOS vagy Android alapú készülékeiket a mindennapi üzleti tevékenységükhöz, és egyre kevesebbet laptopjukat, asztali számítógépüket.
Szombat
28.09.2013
A mobilalkalmazások hasznos és alapvető segítséget jelentenek, hogy a munkát gyorsan és okosan végezhessük, akkor is, ha épp úton vagyunk.
 

Ma már egyre több ember számára szinte elképzelhetetlen az élet okos telefon nélkül, sőt az iPhone elindulása óta a világ megtapasztalta egy olyan generáció felnövését is, akik valószínűleg több órát töltenek el készülékeik mellett egy nap, mint szeretteikkel. Ugyan a játékok és különböző szórakozási lehetőségek teszik ki az okos telefonokra írt alkalmazások oroszlánrészét; az üzleti megoldások szintén egy erős piaci rést képviselnek elsősorban vállalkozók, üzletemberek között.
A következőkben a 10 leghasznosabb – Android és iOS operációs rendszerekhez is kompatibilis – üzleti mobilalkalmazást gyűjtöttük össze.

A lista összeállításánál fontos szempont volt, hogy az alkalmazások – részben online felhasználói vélemények alapján – mennyire keresettek a kis- és középvállalkozók vezetői körében, valamint mennyiben jelentenek segítséget, könnyebbséget a napi munkavégzésben, üzleti találkozókhoz vagy akár a határidők betartásában.

Top 10 üzleti mobilalkalmazás a kis- és középvállalkozások számára

1. Dropbox
Dropbox logó Ha az irodai dokumentumokat szeretné megosztani munkatársaival vagy üzleti partnerekkel, a Dropbox felhő alapú adattárolási rendszere segítségével zökkenőmentesen teheti meg ezt. Remek arra, hogy a számunkra fontos adatokat (dokumentumokat, fényképeket, bemutatókat, stb.) oly módon tároljunk, hogy bárhol, bármilyen eszközről elérhetőek legyenek és a biztonsági mentésekkel se nekünk kelljen vesződnünk.

2. Evernote
Evernote logó A New York Times ’Top 10 ”kötelező” alkalmazás’ válogatásába is bekerült Evernote egy ingyenes, könnyen használható alkalmazás, ami tulajdonképpen segít mindent észben tartani. Az Evernote segítségével jegyzeteket, pillanatképeket készíthet, összeállíthatja elvégzendő feladatait vagy csak felmondhatja későbbi teendőit a hangrögzítőre. Az Evernote segítségével összekötheti eszközeit is: a telefonon vagy táblagépén feljegyzett/felmondott emlékeztetők elérhetővé válnak a számítógépén is - és fordítva, az automatikus szinkronizálásnak köszönhetően a számítógép asztalra lementett jegyzet megjelenik a telefonon.

3. Adobe Reader
Adobe Reader logó Annak ellenére, hogy a legtöbb alkalmazás már lehetővé teszi PDF fájlok megtekintését, sokszor ennél többet nem tudnak tenni. Az Adobe Reader segítségével megtekintheti és szerkesztheti a PDF-eket, valamint lehetővé teszi kérdőívek egyszerű kitöltését vagy a digitális aláírást – egyszerűen az egyik legjobb mobilalkalmazást képviseli az egyre inkább „papírmentes” világban.

4. Google Drive
Google Drive logó A Google Drive alkalmazással az összes dokumentumát elérheti bárhonnan, bármilyen készülékről attól függetlenül, hogy épp online vagy offline van. A mobilalkalmazás segítségével nemcsak könnyedén megoszthatja a fájlokat, dokumentumokat másokkal, de akár valósidőben is dolgozhatnak együtt a tartalmon, valamint a csevegőben egyeztethetnek azzal kapcsolatban.

5. Documents to Go
Documents to Go logó Az alkalmazás segítségével Microsoft Office Word, Excel és Powerpoint fájlokat és csatolmányokat tekinthet meg és szerkeszthet. A mindennapi munkavégzéshez praktikus igazán, az üzleti gondolkodásúak számára egy alapvető alkalmazás, PDF fájlok megtekintése szintén lehetséges.

6. Skype
Skype logó A mai, globalizálódó világban egyre kevésbé jelent akadályt a távolság. Manapság a Skype szerte a világban az egyik legnépszerűbb alkalmazás az üzleti életben. Rengeteg vállalkozás számára jelentős idő-, energia- és pénzmegtakarítást jelent, hogy a telefonos alkalmazással könnyedén tarthatja a kapcsolatot a távoli vagy szabadúszó munkaerővel, üzleti partnerekkel. Gyakorlatilag azonnal cserélhet gondolatot, információt akkor is, amikor a résztvevők egymástól jelentős távolságra vannak.

7. LinkedIn
LinkedIn logó A szakemberek, üzletemberek közösségi oldala már telefonról is elérhető az ingyenes LinkedIn alkalmazással. Az alkalmazással egyszerűen részt vehet szakmai tartalmak kidolgozásában, népszerűsítésében, követheti munkatársaival, üzleti partnereivel történt aktualitásokat, valamint megoszthatja velük gondolatait, tapasztalatait. Ha pedig egy új ismerőssel venné fel a kapcsolatot, a LinkedIn alkalmazás könnyedén megtalálja lehetséges ismerőseit név vagy egyéb adatok alapján.

8. Asana
Asana logó Ez az alkalmazás annak lett szentelve, hogy egyszerűsítse és támogassa a munkavégzés folyamatát. Az Asana segítségével könnyen és gyorsan intézheti feladatait, szervezheti csapata projektjét és kapcsolatban maradhat munkatársaival. Az Asana egy, a közös munkát segítő eszköz, ami összeköti a marketing csapatot az értékesítőkkel vagy az IT részleget az ügyfélközponttal. Az alkalmazás 15 személyig ingyenes és akármennyi projektet vagy feladatot tud kezelni.

9. Foursquare
Foursquare logó A legnagyobb előnye a Foursquare alkalmazás használatának, hogy egyszerűen megtalálhatjuk azt a helyszínt, éttermet, hotelt, irodát, színházat, stb., amit keresünk ott, ahol korábban még nem jártunk. Útközben kapcsolatba léphetünk ismerőseinkkel, „bejelentkezhetünk” bármely helyszínen, amit közösségi hálónkkal egyből meg is oszthatunk és fordítva, láthatjuk ismerőseink által leginkább kedvelt helyeket az adott környéken. A tippek menü is hasznos, éttermek és hotelek szolgáltatásait, kedvezményeit ajánlja a környéken.

10. Google Translate
Google Translate logó A Google egyik legnépszerűbb alkalmazása a fordító „app”. Az akár többoldalas szövegek fordítási eredményei folyamatosan fejlődnek és egyre pontosabb fordításokat kapunk a kifejezések vagy akár összetett mondatok esetén is. Sokszor jól jöhet, különösen, ha nemzetközi útra megy és a helyi nyelven kell kommunikálnia. Franciától a haitiig, a Google Translate több mint 50 különböző nyelven biztosít figyelemre méltó segítséget.


népszerű a fórumban

Még nem kelt el a Dairy Queen

This is a really very interesting post. I found lots of interesting information form your site. I really like the post and I love to read your post. Keep doing a great work. I...

5 hozzászólás
utolsó 10.08.2018
Még nem kelt el a Dairy Queen

This is a really very interesting post. I found lots of interesting information form your site. I really like the post and I love to read your post. Keep doing a great work. I...

5 hozzászólás
utolsó 10.08.2018
Franchise trendek 2013-ban

Én ezt ajánlom minden franchise tulajdonosnak: http://vendeglatoprogram.com/termekek/franchise-rendszer Sokkal könnyebb lesz vele a franchise üzletek kezelése.

1 hozzászólás
utolsó 04.02.2016
Az értékváltás szükségessége

Idén is megrendezésre kerül a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója! A "Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014" konferencia fókuszában a...

1 hozzászólás
utolsó 26.10.2014
Új támogatás innovatív kkv-knak

Az Európai Bizottság szerdán megjelentette a Horizont 2020 keretprogram első pályázati felhívásait!! A pályázati kiírások megtekinthetőek ide kattintva. A Nemzeti...

1 hozzászólás
utolsó 12.07.2014
Fiatal vállalkozók támogatása

Újabb régiókban érhetőek el a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című pályázat kitöltőprogramjai! 2014. július 1-én a...

1 hozzászólás
utolsó 01.07.2014
Még gyerekcipőben

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. január 15-én megrendezésre kerül a HUMÁN-ERŐ-TÉR 2!! Jelentkezési határidő nagyvállalatok és kkv-k számára:...

1 hozzászólás
utolsó 14.12.2013
A hónap végéig nevezhet honlapjával

Kihirdették "Az Év Honlapja" pályázat nyerteseit!! A pályázatra idén 333 nevezés érkezett - a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is a legtöbb pályázat a...

1 hozzászólás
utolsó 08.12.2013