2012.03.05.

Munkahelyi képzéseket támogató pályázat

Új pályázat jelent meg a Széchenyi-terv céljaival összhangban, mely elsősorban a mikro, – kis, – és középvállalkozásokat hivatott támogatni.

A pályázatra - amely a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében valósul meg május 1-től lehet benyújtani a kérelmeket, ami munkaszüneti nap, ezért valójában május 2-án lesz először lehetőség feladni postán a pályázatot. A TÁMOP 2.1.3 konstrukció eddig még soha nem látott, mintegy 21 milliárd forintos kerettel rendelkezik. A mikro, - és kisvállalkozások maximum 10 millióig, a középvállalkozások 1-50 millió forint közötti összegre, a nagyvállalatok pedig akár 150 millió forintra is pályázhatnak.

Munkahelyi tréning a tárgyalóban

A pályázatok elbírálásakor a pályázat feladásának időpontja is szerepet játszik a kiválasztásnál, ezért érdemes nyitáskor már a postán lenni.

A támogatás célja a munkavállalók munkahelyi készségeinek fejlesztése révén növelni az egyes vállalkozások versenyképességét, valamint ösztönözni a munkáltatókat alkalmazottjaik tudásának folyamatos fejlesztésére. A pályázat további célja, hogy azok a vállalkozások is hozzájussanak támogatáshoz, amelyeknek ezidáig nem volt rá lehetőségük, azt remélve, hogy a képzések révén kialakulnak a tudatos HR gazdálkodás alapjai a mikro, - és kisvállalkozásoknál.

Támogatható képzések:

  • szakmai képzések
  • a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések: minden olyan képzés, mely a vállalkozás fejlesztését, vagy a munkavállaló magasabb szintű munkavégzését eredményezi
  • idegen nyelvi képzések
  • számítástechnikai (IT) képzések
Fontos, hogy csak olyan képzések fogadhatóak el, amelyek végén vizsgát kell tennie a képzésen résztvevőknek.

A TÁMOP 2.1.3 egy vissza nem térítendő támogatás, amely a képzéseket akár 100%-ban finanszírozza. A legfontosabb változások az előző konstrukciókhoz képest, hogy felemelték az egy főre igényelhető maximális támogatási összeget 300 ezer Ft/főről 450 ezer Ft/főre, továbbá a munkaidőben zajló képzéseken résztvevők bérét és járulékos költségeit is támogatja a pályázat.

Egy másik, TÁMOP 2.4.5 “Rugalmas munkahelyek” elnevezésű pályázatot is meghirdettek, amellyel egy olyan forrás jött létre hosszú idő után először, ami a munkaszervezeteket kívánja fejleszteni. A munkakörök átszervezésére, új munkaszervezési formák kialakítására, hibák feltárására és javítására képzési és tanácsadási szolgáltatásokat vehetnek igénybe a pályázók 100%-os támogatottsággal.

pcs

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank