A Vapiano részben saját erőforrásokból működteti éttermeit, részben pedig társvállalatok alapításával, valamint helyi franchise partnerek bevonásával. 2015-ben világszerte 30 új Vapiano megnyitása a cél, amivel 30 országban összesen 180-at számlálna az éttermek száma.
Kedd
21.07.2015
Története legjobb eredményét érte el az idei első félévben a Vapiano. A növekedést elsősorban az étteremnyitások generálták.
 

A Vapiano étteremláncot a közelmúltban sok kritika érte (elsősorban hazai piacán), azonban ezek a hangok most egy ideig biztosan elhallgattatnak, ugyanis a német vállalat 13 éves fennállása legjobb eredményeit jelentette 2015 első félévében. A kínálatában főként tésztákat, pizzákat és salátákat felsorakoztató lánc nyeresége világszerte 35 százalékkal emelkedett, míg a forgalom közel 10 százalékkal – mondta el a konkrét számok megnevezése nélkül Gregor Gerlach résztulajdonos. Az étteremlánc árbevétele 2014-ben elérte a 386 millió eurót, amiből a németországi értékesítések 175 millió euróra rúgtak.

Hazai piacán 15 százalékkal nőtt a Vapiano forgalma az idei első félévben az előző év azonos időszakához képest.  Az erős eredményeket (úgy Németországban, ahogy a nemzetközi piacokon is) elsősorban az étteremnyitásoknak köszönheti a franchise. 2015-ben további 30 étterem megnyitását tervezi a hálózat, amivel 30 országban összesen 180-at számlálna a Vapiano éttermek száma. Magyarországon 2007-ben jelent meg a hálózat, azóta összesen 4 budapesti étterem nyitotta meg kapuit – legutóbb 2013 őszén. Akkor a vállalat úgy nyilatkozott, hogy egy fővároson kívüli étterem megnyitása 2015-re lehet reális.

A gyorséttermi koncepció elsősorban a mediterrán ételekre épít, amelyeket a vendégek szeme láttára készítenek el, és amelyek között – a változó fogyasztói igényekre reagálva – egyre nagyobb szerepet fognak kapni a saláták. A rendelés közvetlenül a szakácsoknál történik, így nincs szükség pincérekre, illetve a fizetés is egy intelligens chipkártya-rendszerrel működik. A Vapiano mögött Kent Hahne, Klaus Rader, Gregor Gerlach és Friedemann Findeis német magánbefektetők állnak.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013