2015.01.07.

Két új márkával újít a franchise óriás

A KFC, Taco Bell és Pizza Hut tulajdonos Yum! Brands csoport új gasztronómiai koncepciókat tesztel.

A Yum! Brands csoport a Taco Bell, a KFC és a Pizza Hut gasztronómiai franchise koncepciók tulajdonosaként a világ legnagyobb étteremoperátora. Az amerikai Louisville-ben (Kentucky állam) székelő vállalat összesen több mint 40 ezer étteremmel rendelkezik a világ 125 országban. A Yum! Brands meglévő márkái folyamatos fejlesztése (mint pl. a Pizza Hut totális menü- és arculatváltása Amerikában vagy a Taco Bell expanziós tervei) mellett most két új koncepciót is tesztel az Egyesült Államokban.

Báhn Shop & Super Chix Fotó Yum! Brands: Báhn Shop & Super Chix

Magyarországon a Yum! Brands márkák közül elsősorban a Kentucky Fried Chicken (KFC) tudott sikeresen terjeszkedni (a magyarországi hálózat már több mint 30 éttermet számlál), de jelen van hazánkban a Pizza Hut is, amely terjeszkedésének hamarosan újabb lökést adhat megújuló franchise programja.

Az idei évben indul útjára a vietnámi gyorséttermi koncepció, a Bánh Shop franchise fejlesztése. Jelenleg két Bánh Shop étterem működik az Egyesült Államokban, melyek többek közt vietnámi szendvicseket, wok- és tésztaételeket, leveseket és salátákat kínálnak vendégeiknek. „Ahogy a délkelet-ázsiai konyha egyre nagyobb népszerűségre tett szert az Egyesült Államokban, úgy láttuk meg a lehetőséget egy olyan gyorséttermi koncepció kidolgozására, ami az utcaikonyha-kultúra keretében hozza el a  tradicionális vietnámi ételeket, mintha csak Saigonban lennénk” – mondta el Christophe Poirier Bánh Shop igazgató.

A vietnámi gyorsétterem mellett a Yum! Brands 2014 tavaszán megnyitotta egy másik új koncepciójának, a Super Chix első próbaegységét is. Az étterem kínálata (ahogyan a KFC-é is) a csirke-alapú ételekre fókuszál. Ezért a Super Chix elsősorban nem is az Egyesült Államok piacára lett létrehozva (bár a különböző étteremkialakítás és –dizájn, illetve menüje miatt nem közvetlenül a KFC-nek, hanem inkább a Chick-Fil-A nevű étteremláncnak állítana versenyt). A Super Chix inkább lehetséges expanziós katalizátorként szolgál a külföldi piacok felé, illetve az étterem menüjének sikeresebb elemei később a KFC étlapokon landolhatnak. 

Két új márkával újít a franchise óriás

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank