2014.11.20.

Tündöklő ékszer franchise

Több mint 1300 márkaüzlet és erős expanzió – a Pandora folytatja erőfeszítéseit, hogy a világ legismertebb ékszermárkájává váljon.

26 százalékkal nőtt a Pandora globális forgalma, és 101 új márkaüzletet nyitott 2014 harmadik negyedévében, jelentette a vállalat. Az 1982-ben, Dániában alapított ékszermárka ma már több mint 11 ezer alkalmazottat foglalkoztat – közülük közel 9 ezret Thaiföldön, ahol a cég ékszereit gyártja. A Pandora körülbelül egy éve ünnepelhette Párizsban ezredik üzletének megnyitását, jelenleg pedig – a folyamatos expanziónak köszönhetően – világszerte több mint 1300 saját márkaüzlettel rendelkezik. Magyarországon már 20 helyszínen van jelen a hálózat.

Fotó Pandora

A Pandora 2010 óta jelen van Magyarországon is; hazánkban jelenleg 5 Pandora márkaüzlet, 4 shop-in-shop helyszín és 11 további multi-brand kiskereskedő kínálatában érhetők el az ékszermárka termékei.

A legtöbb Pandora márkaüzletet – több mint 900-at – franchise partnerek üzemeltetik. A független franchise üzleteken kívül, a vállalat értékesíti termékeit shop-in-shop jellegű standokon, valamint számos multi-brand kiskereskedőn keresztül is. Összességében a Pandora ékszerek közel tízezer helyszínen vásárolhatók meg a világ 80 országában, és az internet is egy egyre jelentősebb értékesítési csatorna a vállalat számára. A hálózat teljes forgalma tavaly meghaladta az egymilliárd eurót.

Európában a Pandora 101 új márkaüzlettel bővítette hálózatát 2014 harmadik negyedévében, ezzel a saját márkás egységek száma 2735-ön áll. Ugyanakkor a multi-brand üzletek száma 367-tel csökkent az előző negyedévhez képest, így összességében 5847 helyszínen van jelen az ékszermárka Európában. A pozitív harmadik negyedéves eredmények következtében a Pandora megemelte expanziós előrejelzését, már több mint 300 új márkaüzlet megnyitásával számolnak a 2014-es évben, a korábban bejelentett 275 helyett.

A 2014 harmadik negyedéves eredményekkel kapcsolatban Allan Leighton ügyvezető igazgató elmondta, hogy „elégedettek vagyunk az újabb erős teljesítménnyel, minden idők legnagyobb forgalmú negyedévével. Minden régió jól teljesített, amit az üzlethálózat expanziója, az üzletkialakítás fejlesztése és a folyamatosan aktuális termékek vezettek.”

Tündöklő ékszer franchise

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank