2014.11.05.

Októberben a franchise expóé volt a főszerep

Több ezer vállalkozó hasonlíthatta össze franchise hálózatok ajánlatait és választhatta ki a megfelelő üzleti koncepciót a varsói expón.

A lengyelországi Franchise Expo a közép- és kelet-európai térség legnagyobb franchise vására, mely legutóbb (története során 12. alkalommal) október 16-18. között került megrendezésre a varsói Kultúrpalotában. Az idei expóra is több ezer érdeklődő látogatott el a három nap alatt, és vizsgálta meg közel 150 franchise átadó ajánlatát. Mi most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a közös a kiállítókban, és mi motiválta a rendezvényre ellátogatókat.

Franchise Expo 2014, Varsó, Lengyelország Fotó PROFIT system

A kiállítás minden évben közel 150 kiállítót hoz össze több mint 7000, franchise ajánlatokban érdekelt látogatóval a lengyel fővárosban. Ha lemaradt volna az idei rendezvényről, ne csüggedjen, a következő expó 2015. október 17-19. között kerül megrendezésre.

Krzysztof Rudnicki azért érkezett a franchise expóra, mert saját ruhaüzletet tervez nyitni – a franchise vásáron pedig volt választási lehetőség bőven. „Már két divatmárkával egyeztettem is: az egyik a gyermekruházatra szakosodott Tup Tup, a másik pedig a férfi Pawo. Engem a Pawo különösen meggyőzött az üzletvezetés minden területére kiterjedő támogatási rendszerükkel, különös tekintettel az ügyfélszerzési támogatásra.”

Marek Ziolkowski,  a Pawo ügyvezetője rögtön be is avatott minket az általuk kínált franchise együttműködés előnyeibe. „Minden partnert támogatunk a szerződéskötésben és az ügyfélszerzésben is. Egy bankkal is együttműködünk, így segíteni tudunk partnereinknek a hitelszerzésben – azt hiszem ennek volt az egyik legnagyobb sikere. Örülünk, hogy itt, a franchise vásáron volt lehetőségünk személyesen beszélgetni komoly vállalkozókkal, akik nemcsak szerte Lengyelországból, de külföldi országokból is érkeztek szép számban.

Franchise Expo 2014, Varsó, Lengyelország

A varsói expó résztvevőinek lehetőségük volt megismerkedni márkákkal a legkülönbözőbb ágazatokból: étterem, vendéglátás, divat, egészség- és szépségápolás, bankok, lakberendezés és még sok más.

A kiállítók közt nagy arányban voltak olyan cégek, melyek a közelmúltban indították el franchise programjukat, és a franchise vásárt választották koncepciójuk debütálásához. Ez volt a helyzet pl. a Duka és a House & More márkák tulajdonosával is. „Előbbi márka termékkínálatában a prémium kategóriás konyhai készülékek, a másikéban pedig a luxus nappali és kerti bútorok szerepelnek. A franchise partnerek a központból vásárolhatnak árukat, a fizetési és kondíciós lehetőségek, megoldások után pedig kedvezményt kapnak. Idén legújabb üzlettípusunkat mutattuk be, ami egy áruházban a két márkát” – mondta el Maciej Tolewski, a House & More account menedzsere.

A francia alapítású élelmiszerlánc Intermarché, valamint az otthoni és kerti termékekre szakosodott Bricomarché márkák tulajdonosának a standjánál is sokan érdeklődtek. „Az elmúlt expók tapasztalatai azt mutatják, hogy a franchise vásár résztvevői egyre tudatosabbak a korábbi évekhez képest, egyre konkrétabb, tudatos kérdéseik vannak. Ebből számomra egy szélesebb körű és alaposabb szakmai tájékozottság rajzolódik ki. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy franchise partnerként milyen kötelezettségeik lesznek, illetve mit várunk el tőlük az együttműködés ideje alatt” – mondta el Katarzyna Pileck, a franchise központ képviseletében.

 


Ön nem jutott el a franchise vásárra az idei évben? Jövő októberben ismét lesz rá lehetősége (akár franchise átadóként, akár átvevőként), addig is kövesse portálunkat és legyen naprakész a franchise piaci hírek terén.

Októberben a franchise expóé volt a főszerep

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank