2014.10.01.

Profilt bővít az Ír Használtruha

A franchise fejlesztésekkel párhuzamosan használtcikk nagykereskedelemmel bővíti tevékenységét a hálózat.

Szélesítette tevékenységi körét az eddig csak használtruha kereskedelemmel foglalkozó, pápai székhelyű Ír Használtruha. Az Írországból érkező ruhák köré épített franchise rendszert hívták alapul, az üzletforma meghatározásánál. Ugyan a használtcikk kereskedelem jelenleg nem franchise rendszerben történik, sok megoldást emeltek át a franchise rendszerből. Ilyen a vállalat egyik versenyelőnyét biztosító folyamatos árucsere (melynek keretében a hálózat időről időre visszavásárolja a megmaradt árut), valamint a szállítási rendszer. „A jó minőségű, Németországból és Ausztriából érkező használtcikkek szállításáról mi gondoskodunk, valamint 1-1,5 havi rendszerességgel árucserét is biztosítunk partnereinknek” – tájékoztatott Bedő Ákos, a hálózat alapítója.

Fotó Ír Használtruha

Magyarországon már két helyen – Tatabányán és Pusztaszabolcson – nyitott meg a használtcikk részleg, egyelőre mindkét helyen a hagyományos használtruha franchise üzlettel kombinálva.

Egy használtcikk üzlet elindítása változó méretű befektetést igényel, elsősorban attól függően, hogy mekkora árukészlettel szeretne valaki indulni. „Teljes mértékben a partneren múlik, hogy mekkora készlettel kezd, már pár százezer forintos befektetéssel is elindíthatja (vagy bővítheti) vállalkozását” – mondta el az alapító.

Annak ellenére, hogy volt egy-két üzletbezárás, az Ír Használtruha franchise továbbra is sikeresen fejleszti hálózatát, és nyílnak új franchise üzletek is. A közelmúltban Miskolcon, Túrkevén, valamint az említett két városban nyitottak üzletet, illetve októberben Békés megyében is megjelenik a hálózat.

A pápai székhelyű Ír Használtruha hálózat 2008-ban nyitotta meg első üzletét Magyarországon, 2009-ben nagykereskedelemmel bővítette tevékenységét és 2010-ben indította el franchise partnerprogramját. Az egyedi franchise koncepció révén minimális a partnerek kockázata: a csatlakozás kismértékű beruházást igényel és az üzemeltetési költségek is igen alacsonyak.

Profilt bővít az Ír Használtruha

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank