Ír Használtruha - magyar igényekre szabva

A hálózat tulajdonosa kiemelte, hogy azért kizárólag angol és ír ruhákkal foglalkoznak, mert ezek a darabok érezhetően magasabb minőségűek a többi országból érkezőkkel szemben.
Csütörtök
2012.05.03.
Rugalmas üzleti koncepciójának köszönhetően egyre több partnerboltot nyit az Ír Használtruha kereskedés.
 

A pápai székhelyű Ír Használtruha Kis,- és Nagykereskedés 2008-ban nyitotta meg első üzletét Magyarországon, és az elmúlt négy év alatt több mint 30 egységből álló országos hálózatot hozott létre. Egyedi franchise-koncepciója révén minimális a partnerek kockázata: a csatlakozás kismértékű beruházást igényel és az üzemeltetési költségek is igen alacsonyak. Ráadásul, ha egy hálózat tagjaként működünk a használt-ruha piacon, olyan előnyökre tehetünk szert, amivel az egyéni üzletek nehezen versenyezhetnek.

Egy franchise-átvevő legnagyobb fölénye vetélytársaival szemben, hogy egységes árukészletből gazdálkodhat - a többi üzlettel együtt - ahonnan havi rendszerességgel kapja az árut és viszik tovább más boltokba azt a felesleget, ami nem kelt el. Mivel a ruha olyan árucikk, aminek nincsen szavatossági ideje, ezért nincsen kényszerhelyzetben az eladó, hogy még idejében értékesíteni tudja. A partnerek a központi marketing előnyeiből is részesednek úgy, hogy nincsenek extra költségeik. Mondhatjuk, hogy az üzleteknek az Ír Használtruha logójának viselésén kívül egyetlen feltételnek kell megfelelniük, mégpedig, hogy kizárólag a pápai raktárból töltsék fel árukészletüket.
- Több olyan ember is megkeres minket, akik a gazdasági válságban elvesztették állásukat, van szabad üzlethelyiségük és saját lábukon szeretnének megállni. Nem szükséges szakképesítés egy bolt nyitásához és az alkalmazottak száma akár egy fő is lehet. – mondta Bedő Ákos, az Ír Használtruha hálózat tulajdonosa.

A ruhadarabokat minőségük szerint kategorizálják krém,- extra,- és olcsó kilós, illetve darabáras termékekre. Az üzletek árukészletét úgy rakják össze, hogy az adott vásárlókör igényeit leginkább kielégítse. Bedő Ákos azt is elmondta, hogy a központilag irányított logisztika eredményeként a megmaradt magasabb minőségű árut olcsóbb kategóriába áthelyezik és egy másik partnerüzletnek továbbadják, ahol – kisebb haszonnal ugyan - de nagyobb eséllyel értékesítik.

A mai napon nyitja kapuit Veszprémben a legújabb Ír Használtruha egység és folyamatosan keresik további partnereiket. A vállalkozás külföldön is szeretne átvevőket, jelenleg Romániában tárgyalnak egy esetleges boltnyitásról.


Papp Csaba
újságíró