2014.08.14.

Elszántsággal, sikerre éhesen

A kidolgozott és jól bevált franchise rendszer mellett, a vállalkozónak is tennie kell a sikerért – vallja Aros Tamás, magyarországi Husse franchise partner.

Aros Tamásnak a vérében van a kereskedelem, közel 20 éve tevékenykedik az ágazatban. 2013 nyarán érezte úgy, hogy váltani kell, ezért munka és vállalkozási lehetőségek után is kutatott, és egy kisállat eledel bolt megnyitása is a tervek között szerepelt. Mint megtudtuk, a klasszikus kereskedelmi véna, valamint az állatok szeretete mutatott irányt a Husse világába. „Ekkor találkoztam a Husse franchise lehetőséggel, és elkezdtem informálódni a rendszerről.  Mivel a Husse márka magas minőséget és tapasztalatot tükröz, valamint ingyenes házhozszállítási rendszerével kiemelkedik versenytársai közül, így elkezdtem a tárgyalásokat” – avatott be minket Tamás, aki 2013 szeptemberében döntött a csatlakozás, a Husse franchise partnerévé válás mellett.

„A befektetés megtérülése viszonylag gyors, mivel egy bevált sémát másol. De az elszántság, a sikerre való éhség sem hiányozhat a profit eléréséhez.”
Aros Tamás, Husse (Budapest XIII. és XV. kerületeiért felelős) franchise partner

Aros Tamás a csatlakozási folyamatról elmondta, hogy az gördülékenyen zajlott, minden szükséges információt megkapott, ami a döntéshez kellhetett. „Az egyeztetések a franchise központtal gyorsak és rugalmasak voltak. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat kaptam, így a szerződés aláírásával egy időben indítottam is a vállalkozásomat.”

Minden vállalkozás életében kritikus a kezdeti, felfutási időszak, ami bármely üzlet elé komoly akadályokat állíthat – így nagy segítséget jelenthet, ha a vezetés ezalatt az időszak alatt is támaszkodhat a franchise központ támogatására. „Az indulás utáni felfutást gyorsabbnak gondoltam, de túlkínálati piac jellemzi ezt a szegmenst is, így kemény, de tisztességes harcot folytatva levágjuk a tortából a szeletünket” – számolt be tapasztalatairól Tamás, és hozzátette, hogy a Magyarországon csak tavaly nyáron megjelent (és azóta is lendületesen bővülő) Husse márka „rövidesen elfoglalja megérdemelt helyét a prémium állateledelek között!

A Husse franchise koncepció rentabilitását jól mutatja az a tény, hogy Tamás kevesebb, mint egy évvel az indulás után egy lendületesen fejlődő, prosperáló vállalkozást vezet. Tamás saját bevallása szerint, ennek elérésében nagy szerepet játszik a központ pártfogása, és sokat lehet profitálni a franchise együttműködésből. „A folyamatos fejlesztések és a központi támogatások, tréningek, reklámok elengedhetetlen részét képezik a közös sikernek.

Ugyanakkor Tamás azt vallja, hogy a koncepció és a kidolgozott, jól bevált franchise rendszer mellett, a vállalkozónak is tennie kell a sikerért. „A befektetés megtérülése viszonylag gyors, mivel egy bevált sémát másol. De az elszántság, a sikerre való éhség sem hiányozhat a profit eléréséhez.

A Husse hálózatához való csatlakozás (a franchise központ által megfogalmazott) feltétele, hogy a vállalkozó rendelkezzen egy piros és/vagy felmatricázható autóval, min. 15m2 területű tároló helyiségrésszel, állandó mobil és internet hozzáféréssel, kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő készséggel, valamint képes legyen az önálló, független munkavégzésre. Aros Tamás szerint pedig „a franchise partner sikere szinte csak a csatlakozásán múlik!” – Figyelembe véve közel két évtizedes, kereskedelemben szerzett tapasztalatát, valamint az elmúlt szűk egy esztendőben elért eredményeit, valószínűleg Tamás tudja, hogy miről beszél.

 

 


A Husse-ról

Az 1987-ben, Stockholmban alapított Husse mára Európa vezető állateledel házhozszállítási rendszerévé nőtte ki magát. A svéd franchise hálózat közel 750 franchise partnerrel együttműködve, 40 országban van jelen innovatív üzleti koncepciójával. A Husse – a magyarországi mester partner megtalálását követően – tavaly ősszel jelent meg a hazai piacon, és kezdte meg országszerte a prémium és szuper prémium kategóriás állateledelek értékesítését.

A Husse értékesítési stratégiájának előnye, hogy a termékek, tartozékok, kiegészítők közvetlenül a gyárból érkeznek, elkerülve a nagy- és kiskereskedők közbeiktatását. A termékeket a vásárlók közvetlenül a helyi franchise partnertől vásárolhatják meg, aki egy megyében vagy budapesti kerületben felelős a disztribúcióért. Ennek köszönhetően a Husse a vásárlók számára versenyképes áron tudja biztosítani a szuperprémium minőségű termékeket, amelyeket a franchise partnerek nagyon vonzó árréssel tudnak értékesíteni.

A hálózat országszerte keres partnereket, további információkért a franchise lehetőségről, tekintse meg a franchise katalógust vagy a Husse prezentációt.

Elszántsággal, sikerre éhesen

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank