2014.08.12.

Az írott szöveg varázsa

Nem kell hatalmas befektetés egy saját könyvkiadó elindításához. Mester franchise átvevőt keres Magyarországon a Kék Elefánt.

A Kék Elefánt könyvkiadó egy Csehországból indult koncepció, melynek célja a legfiatalabb korosztály elérése és ösztönzése az olvasásra, méghozzá úgy, hogy az olvasó a történet hősévé válik. A kiadó 1998 óta elérhető, személyre szóló könyvei kalandos történeteket mondanak el, aminek során pozitív és szomorú helyzeteket, problémákat kell megoldaniuk a gyerekeknek, a főszereplői maguk az olvasók.

Az elmúlt 16 évben több mint húsz, az innovatív koncepció alapján megírt és illusztrált személyre szóló könyv jelent meg a Kék Elefánt kiadásában. Mindegyik bestsellerré vált.

A koncepció gyorsan siker sztorivá vált Csehországban – ez a kreatív és egyedi ajándék tömegesen vonzotta a gyermekeik számára ideális játékot kereső anyukákat és apukákat. Azonban a legnagyobb dicséret a Kék Elefánt számára az volt, hogy több százezer gyerekkel szerettette meg a könyveket és az olvasást, biztosított számukra izgalmas időtöltést. A ”Leghatékonyabb Oktatójáték” és az ”Év Innovációja” díjak bezsebelése mellett, a Cseh Kutatóintézet és az Oktatási Minisztérium is a legmotiválóbb projektnek választotta az olvasás támogatásához.

A személyre szóló könyvek koncepciója tehát hamar népszerűvé vált, és így a kereslet is egyre nőtt. Ahhoz, hogy ezt a megnövekedett piaci igényt fedezni tudja, a vállalat kidolgozta és elindította franchise rendszerét. Jelenleg több mint 30 Kék Elefánt kiadó működik Csehországban, és a márka sikeresen bővítette franchise hálózatát a szlovák, valamint a lengyel piacokon is. Régiós expanziója következő lépéseként a Kék Elefánt most arra törekszik, hogy megtalálja magyarországi mester franchise partnerét, és hazánkban is megjelenjen innovatív koncepciójával.

Egy Kék Elefánt vállalkozás elindításának nincsenek speciális feltételei vagy nagy tőkeigénye, és rugalmasan üzemeltethető – a jelenlegi franchise partnerek nagy része otthonról végzi munkáját, de sokan dolgoznak irodában, plázákban vagy könyvesboltokban is. Minden franchise partnernek minimum egy számítógéppel, egy lézernyomtatóval és egy tűzőgéppel kell rendelkeznie. A franchise központ biztosítja a könyvnyomtatáshoz szükséges teljes know-how-t, a szoftvereket, félkész termékeket, promóciós és reklám anyagokat, valamint ingyenes tanácsadást és üzletvezetési támogatást is nyújt.

További információk a franchise lehetőségről a franchise katalógusban. 

Az írott szöveg varázsa

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank