2013.12.16.

Szegeden nyitott a Subway

Ez a gyorsétterem lánc 14. egysége Magyarországon, januárig még három új étterem nyílik.

A közel ötvenéves múltra visszatekintő Subway több mint 40 ezer éttermével a világ legnagyobb submarine szendvicseket kínáló franchise étteremlánccá nőtte ki magát, és vezető helyet foglal el a gyorsételeket kínáló étteremláncok körében (az éttermek számát illetően már a franchise-ikon McDonald’s-ot is megelőzte.) A márka 2005 óta van jelen Magyarországon, az éttermek kizárólag franchise rendszerben üzemelnek. „A szegedi a tizennegyedik étterem az országban. Januárig még három új étterem nyílik Budapesten” – tudatta Sampers Katalin, a Subway magyarországi képviselője pénteken, a szegedi egység megnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Subway étterem Fotó Subway

„A magyarországi Subway éttermek átlagos forgalma tavaly meghaladta a 60 millió forintot.”

Az első Subway 1965-ben nyílt az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli Bridgeportban, jelenleg pedig 103 országban több mint negyvenezer étterem tartozik a lánchoz – ismertette Sampers Katalin Szegeden. Ahogy egy korábbi interjúban, úgy most is kiemelte a szakember, hogy „középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway, ehhez várják franchise átvevők jelentkezését Budapesten és vidéken egyaránt.”

A Subway folyamatosan keresi az új partnereket és a megfelelő helyszíneket. A 20 és 140 négyzetméter közötti alapterületű egységek kialakítása – más gyorsétterem láncokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb – 25-35 millió forintos befektetést igényel. Egy-egy üzletben 12-15 alkalmazottat foglalkoztatnak – tudatta Sampers Katalin. Hozzátette: a magyarországi Subway éttermek átlagos forgalma tavaly meghaladta a 60 millió forintot.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank