"A gazdasági válság jelentősen csökkentette az emberek vállalkozási kedvét, ennek ellenére most már úgy tapasztaljuk, hogy élénkül a befektetési kedv."
Hétfő
2012.06.04.
A válság hatásai miatt lelassult a Subway hazai expanziója, de idén már több étterem is nyílik - Sampers Katalin, a Subway magyarországi képviselője.
 

A Subway–nek világszerte már több étterme van, mint a McDonald’s-nak, itthon viszont mások az arányok.
Valóban. Ennek elsődleges oka, hogy a McDonald’s már a rendszerváltással egy időben, 1989-ben megjelent Magyarországon, míg az első Subway üzlet csupán 2005-ben nyílt meg. Amikor az üzlethálózat fejlődésnek indult, elkezdődött a gazdasági válság, amely jelentősen csökkentette az emberek vállalkozási kedvét. Ennek ellenére most már úgy tapasztaljuk, hogy élénkül a befektetési kedv és emellett növekszik az egészséges táplálkozásra nagyobb gondot fordító fogyasztók száma is, akik előnyben részesítenek egy friss húsokkal és salátákkal ellátott sub-ot a hagyományos, zsírosabb ételekkel szemben.

Mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres átvevője legyen a Subway franchise-nak?
Aki hisz az egészséges táplálkozás fontosságában és körültekintően felméri az étterme által lefedett terület várható vevőkörét, annak nyert ügye van. Más gyorséttermekkel összehasonlítva nagy előnye a Subway vállalkozásnak, hogy igen kisméretű üzlethelyiségben is működhet, a beruházási költségek pedig jóval alacsonyabbak.
A vállalkozás sikeres működtetéséhez azonban elengedhetetlen a rugalmasság. Azért van szükség jó alkalmazkodó képességre, mert annak ellenére, hogy ez egy önálló vállalkozás a franchise átadó megszabja az üzlet külső megjelenését, működését, az alapanyagok beszerzését, az ételek választékát - amit a területi megbízottak rendszeresen ellenőriznek is.

Milyen támogatást nyújtanak franchise partnereiknek?
A franchise licence díjában benne foglaltatik egy intenzív tréning, mely során az étterem tulajdonos megszerzi az eredményes működéshez szükséges tudást az árukészlet kalkulációjától kezdve a leltár készítésén át a munkaerő toborzásáig. Ezen kívül még gyakorlati képzésen is részt vesznek már működő Subway üzletekben. A franchisor - több évtizedes tapasztalatának és kiterjedt hálózatának köszönhetően - megbízható, állandóan magas színvonalú beszállítói hátteret biztosít a partnereknek, akik rendszeres elméleti és gyakorlati képzéseken vesznek részt a helyi területi képviselők vezetésével.

Mik a tervek a jövőre nézve?
Hamarosan nyílik éttermünk Nyíregyházán , Esztergomban és Siófokon - ez utóbbi szezonális jelleggel működik majd és a hazai valamint külföldi turisták éhségét fogja csillapítani a nyári időszakban. Előkészületben van egy Közép-Európában még úttörőnek számító Subway étterem Cegléd belvárosában, ami egy műemlék jellegű épületben kerül kialakításra. Itt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a jelenleg hagyományos cukrászdaként működő helyiség különleges belső építészeti elemeit kis átalakítással megtartsuk, ugyanakkor egy modern, újszerű gyorsétterem - kávézó vendéglátó egységet hozzunk létre.
Folyamatosan foglalkozunk az üzlethálózat fejlesztésével, havonta tartunk franchise ismertető szemináriumokat az érdeklődőknek. Terveink szerint az elkövetkező hét év elteltével közel 100 Subway étterem fog működni Magyarországon.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.