2011.03.26.

A Subway megelőzte a McDonald’s-ot

Legalábbis az éttermek számában. 2010 végére ugyanis 98 országban összesen 34 751 éttermével megelőzte az addigi listavezető McDonald’s-ot.

Persze a McDonald’s trónfosztásáról nem beszélhetünk, hiszen a gyorsétterem hálózatban egy lánc ereje nem az éttermek számában, hanem inkább az eladásokban mutatkozik meg.

McDonald\'s étterem

Ugyanakkor nehéz is összehasonlítani a két gyorséttermet különböző menüjük, ételeik miatt, illetve az éttermek kialakításbeli különbségei miatt is (a Subway éttermek beruházási költségei kis leülő terüknek köszönhetően lényegesen alacsonyabbak).

A globális profit tekintetében a McDonald’s 24 milliárdos bevételével még mindig magasan vezet a 15 milliárd dollár bevételű Subway előtt, de a Subway-nél bizakodóak és fényes terveik vannak a jövőre nézve.

"Büszkék vagyunk, hiszen kollégáink és partnereink kemény munkájával sikerült idáig eljutnunk és a termékeink még könnyebben elérhetőek világszerte. A növekedés mögött az a gyakorlatban már kipróbált és bevált know-how áll, amit a franchise átvevőknek kínálunk. Továbbra is fejlődni akarunk és a legnagyobb gyorsétterem lánccá válni minden országban” – nyilatkozta Martin Princ a Subway közép-kelet-európai régió fejlesztéséért felelős vezetője.

Magyarországon egyébként a McDonald’s továbbra is kimagaslóan vezet és ez még egy ideig biztosan így is marad, ugyanis több mint száz éttermével magasan megelőzi a hazánkban 14 üzlettel rendelkező Subway-t.

tup

A Subway megelőzte a McDonald’s-ot

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank