A Subway megelőzte a McDonald’s-ot

Szombat
26.03.2011
Legalábbis az éttermek számában. 2010 végére ugyanis 98 országban összesen 34 751 éttermével megelőzte az addigi listavezető McDonald’s-ot.
 

Persze a McDonald’s trónfosztásáról nem beszélhetünk, hiszen a gyorsétterem hálózatban egy lánc ereje nem az éttermek számában, hanem inkább az eladásokban mutatkozik meg.

Ugyanakkor nehéz is összehasonlítani a két gyorséttermet különböző menüjük, ételeik miatt, illetve az éttermek kialakításbeli különbségei miatt is (a Subway éttermek beruházási költségei kis leülő terüknek köszönhetően lényegesen alacsonyabbak).

A globális profit tekintetében a McDonald’s 24 milliárdos bevételével még mindig magasan vezet a 15 milliárd dollár bevételű Subway előtt, de a Subway-nél bizakodóak és fényes terveik vannak a jövőre nézve.

"Büszkék vagyunk, hiszen kollégáink és partnereink kemény munkájával sikerült idáig eljutnunk és a termékeink még könnyebben elérhetőek világszerte. A növekedés mögött az a gyakorlatban már kipróbált és bevált know-how áll, amit a franchise átvevőknek kínálunk. Továbbra is fejlődni akarunk és a legnagyobb gyorsétterem lánccá válni minden országban” – nyilatkozta Martin Princ a Subway közép-kelet-európai régió fejlesztéséért felelős vezetője.

Magyarországon egyébként a McDonald’s továbbra is kimagaslóan vezet és ez még egy ideig biztosan így is marad, ugyanis több mint száz éttermével magasan megelőzi a hazánkban 14 üzlettel rendelkező Subway-t.

tup


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013