2013.09.19.

Így készül az Old Navy franchise

A Gap Inc. megkezdi az Old Navy franchise nemzetközi kiépítését. 2014 elején nyílnak az ikonikus ruházati márka első franchise üzletei.

A San Francisco-i székhelyű Gap Inc. nemrég bejelentette, hogy 2014 elején – első körben a Fülöp szigeteken – indulnak franchise partnerek bevonásával üzemeltetett Old Navy márkaboltok. Az Old Navy franchise hálózat kiépítése kulcsfontosságú lépés a vállalat nemzetközi expanziójában, ahogyan növeli a cégcsoport részesedését is a nemzetközi kiskereskedelmi ruházati piacon. „Folyamatosan bővülő kiskereskedelmi piacával a Fülöp szigetek remek lehetőség az Old Navy számára és fontos lépés a vállalat nemzetközi expanziójában” – nyilatkozta Sonia Syngal, az Old Navy International alelnöke.

Gap Inc. Fotó THE CANADIAN PRESS/AP, Jae C. Hong

A Gap vállalat divíziójaként 1994-ben alapított Old Navy márka mára Észak-Amerika egyik legnagyobb ruházati kiskereskedőjévé nőtte ki magát, összesen több mint 1000 márkabolttal van jelen az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban.

A Gap vállalat nem részletezte, hogy az expanziós tervek összesen hány franchise partnert és márkaboltot takarnak, de – amellett, hogy folytatják saját tulajdonú és üzemeltetésű boltok nyitását is – mindenképp jelentős szerepet szánnak a nemzetközi terjeszkedés ezen módjának is. „Változatos márkaportfoliónk megfelelő potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy jelentős részesedést szerezzen az 1,4 trilliódolláros globális ruházati piacon” – nyilatkozta Glenn Murphy, a Gap vezérigazgatója.

***

A Gap Inc. egy vezető nemzetközi kiskereskedő, amely a Gap, Banana Republic, Old Navy, Piperlime, Athleta és Intermix márkák alatt kínál elsősorban ruhákat és kiegészítőket. A vállalatot és méltán népszerű névadó márkáját 1969-ben alapították San Francisco-ban, azóta pedig hatalmas fejlődésen ment keresztül a cég. Az elmúlt években – annak érdekében, hogy visszaszerezze státuszát a klasszikus és divatos ruhamárkák között – a Gap rengeteg energiát fektetett az élénk és színes divatirányzatok felelevenítésébe, új dizájnerek és tervezők szerződtetésébe, valamint hogy felrázza az ügyvezetést, menedzsmentet és erős marketing kampányokkal támogassa az értékesítést. A változtatások működni látszanak – a legutóbbi, február másodikán zárult fiskális évben a vállalat forgalma 15,7 milliárd, adózás utáni eredménye pedig 1,1 milliárd dollárra nőtt előző évhez képest. Előbbi 36, míg utóbbi 7,6 százalékos növekedést jelent.

A Gap Inc. termékei jelenleg 3100 saját és 300 franchise tulajdonú márkaüzletben több mint 90 országban érhetőek el szerte a világon. Magyarországon a Gap márka (második nekifutásra) idén augusztusban jelent meg két budapesti üzlet megnyitásával a hazai franchise jogtulajdonos partnerségében.

Így készül az Old Navy franchise

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank