2013.03.22.

Összebarátkozott a Starbucks és a New York Times

Ingyenes New York Times jár a kávé mellé a Starbucks vendégeinek.

Február végén együttműködési megállapodást kötött a Starbucks kávézólánc és az USA-ban vezető napilap, a The New York Times. A megállapodás értelmében a Starbucks kávézókba ellátogatók ingyenesen böngészhetik a tekintélyes nytimes.com portált és a kávézó hálózatára csatlakozva olvashatnak el napi tizenöt cikket az Egyesült Államokban. Ez a legújabb példa arra, hogy a nagy lapok hogyan használják fel márkájuk és tartalmuk népszerűsítéséhez a lakosság kielégíthetetlen étvágyát az ingyenes WIFI elérhetőségért.

Starbucks kávézó

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húsz ezer kávézóval van jelen, aminek közel felét partnerek üzemeltetik.

2011-ben a The New York Times fizetős hozzáférést vezetett be az online tartalmaihoz. Eredetileg havonta húsz cikk volt elérhető ingyenesen, majd ezt a lap tovább csökkentette tízre. Mielőtt a fizetős rendszer életbe lépett volna, a The New York Times volt a legnépszerűbb online kiadvány az Egyesült Államokban, 30 millió egyéni látogatóval havonta. A lap online kiadásának most 668 ezer előfizetője van.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húsz ezer kávézóval van jelen, aminek a mintegy felét partnerek üzemeltetik. Magyarországon – a vártnál valamivel később – 2010-ben jelent meg a kávé hálózat, legújabb, hetedik egységét tavaly nyáron nyitotta meg.

Összebarátkozott a Starbucks és a New York Times

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank