Nyáron nyit a hetedik Starbucks

A hazai franchise jog tulajdonos AmRest Kft. saját maga üzemelteti az összes budapesti egységet.
Kedd
2012.05.15.
Nem csak itthon terjeszkedik nagy léptékkel az amerikai kávézólánc: előző negyedévében 176 új üzlettel bővítette hálózatát világszerte.
 

A Starbucks lendületes hazai fejlődése azt bizonyítja, hogy helye van a magyar piacon. Eleinte többen szkeptikusak voltak a kávézólánc sikerében, hiszen nehéz gazdasági körülmények között és szoros versenypiaci környezetben jelent meg Magyarországon. Működésének első és második évében 3-3 üzletet nyitott, és nemsokára még eggyel bővül a budapesti kávézók száma. „Valóban megnyitjuk hetedik magyarországi kávézónkat idén nyáron a Fashion Streeten, de a pontos dátum még nincsen kitűzve” - erősítette meg a hírt Szabó Orsolya, a Starbucks-t itthon üzemeltető AmRest Kft. marketing specialistája.

A Starbucks Corporation április 1-jével zárult negyedévének beszámolójából kiderül, hogy a vállalat a tavalyi év ezen időszakához képest 15%-al növelte nettó bevételeit - 3,2 milliárd dollárra. A negyedév alatt nem kevesebb, mint 176 új üzlettel bővítette globális hálózatát, melyek közé az első norvég és a háromezredik kínai kávézó megnyitása is tartozik. Ugyancsak most márciusban nyitotta meg az első Evolution Fresh üzletét a Seattle melletti Bellevue-ban. „Az eredményeket látva nem is lehetnénk elégedettebbek és optimistábbak a vállalatunk jövőjét illetően” – mondta Howard Schultz, a Starbucks elnök-vezérigazgatója.

Nem lehet tudni, hogy a jövőben hány új egységet tervez létrehozni a kávéházlánc Magyarországon, de abban biztosak lehetünk, hogy nem ez lesz az utolsó.
„Nincsen meghatározott limit a fővárosi Starbucks kávézók számát illetően. Természetesen később vidéki nagyvárosokban is szeretnénk megjelenni, de először a fővárosban kell megerősödnünk” – mondta el Szabó Orsolya.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.