2012.11.22.

2012-es toplista

Az Entrepreneur magazin által elkészített éves Top 500 listán gyorsétterem hálózatokkal találkozhatunk legsűrűbben.

A magazin immár harmincharmadik alkalommal publikálta azt a ranglistát, melyen a világ legjobb franchise hálózatait állítja sorba. Az első helyet a 2011-es lista után zsinórban második alkalommal a Hilton csoporthoz tartozó Hempton Hotels kapta. Nagyságrendileg 4-13 millió dolláros befektetés szükséges egy Hempton Hotels egység megnyitásához, amelyből már világszerte több mint 1900 található.

A Top10 franchise hálózat az Entrepreneur.com listáján

A Hempton Hotels az első tíz franchise közül a legfiatalabb hálózat is egyben.

Az első tíz hálózat között a legtöbb a vendéglátó szektorból került ki: a Subway, McDonald’s, Pizza Hut, Dunkin Donuts, Danny’s Inc. (étterem) és mellettük a Day’s Inn (szálloda), a 7-Eleven (élelmiszer), a Servpro (ezermester) és a H&R Block (pénzügyi szolgáltatások) került a top 10-be.

Az ötszázas listán szereplő hálózatok összesen 13,725 új franchise egységet nyitottak világszerte a tavalyi év során. A Top 500 között legtöbbször gyorsétterem hálózatokkal találkozhatunk, melyek a teljes lista 20 százalékát teszik ki. Az éttermek után a kozmetikai és szépségápolással foglalkozó cégek a leggyakoribbak, majd azokat követik az élelmiszer-kereskedelmi hálózatok.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank