Hobbifocisták közösségi oldala

A magyar oldalon több mint 600 csapat, és 8000 egyéni játékos regisztrálta már magát.
Péntek
2012.08.17.
A grundfoci.hu olyan online felület, amely az amatőr játékosoknak kínál kommunikációs csatornát.
 

A magyar fejlesztésű grundfoci.hu oldal nemzetközi terjeszkedést tervez a jövőben, melyet országonként külön franchise partnerek bevonásával valósítana meg. Az oldal online felületet kínál az amatőr játékosoknak arra, hogy csapatokat alkossanak, mérkőzéseket és bajnokságokat szervezzenek, illetve információt osszanak meg egymással. Az oldalon megközelítőleg 600 csapat és 8000 egyéni felhasználó regisztrált már. Müller Tamás, az oldal alapítója kiemelt országokban franchise rendszerben szeretné nemzetközileg is üzemeltetni a honlapot, mivel adaptálható más országokban is, ezzel létrehozva egy nemzetközi hobbifocista közösséget.

„A Magyarországon sikerrel végzett piackutatásunknak a folytatasását és mielőbbi kiterjesztését Európa más országaiban a CEE régióban piacvezető Gemius online kutatócégcsoporttal kötött partnerség adta meg a lehetőséget . Sajnos az a tapasztalat, hogy a régióban Magyarországon a legkisebb a foci népszerűsége, azonban ennek ellenére az amatőr játékosok 2009-ben 1,4 milliárd forintot költöttek el itthon a játékra, pedig 2009 nem volt egy jó év.” – mondta Müller Tamás.

A franchise rendszer jellegéből adódóan országonként mindössze egy mester franchise partner szükséges az adott ország honlapjának elindításához. Van csatlakozási díj, és havi franchise-díj is, amiért cserébe nem csak egy lefordított oldalt kap a partner, hanem folyamatos támogatást és fejlesztést is egyben. „Fontos, hogy a franchise partnerünk értsen a focihoz, vagy legyen kötődése valamilyen másik csapatsporthoz. Többéves szervezésünk és kutatásaink eredményeinek ismeretében olyan know-howt biztosítunk a partnereknek, ami különböző prezentációs és marketing segédanyagokat is tartalmaz, ami nagy segítséget ad az elinduláshoz.”

(pcs)


Papp Csaba
újságíró