Kiárusítják a magyar sikercég vagyonát

Jeans Club vagyonát 2,17 milliárd forintért kínálják értékesítésre, ami csak töredékét fedezi a cég teljes tartozásának.
Kedd
2012.08.07.
Értékesítésre hirdették a tízmilliárdos forgalmat bonyolító Jeans Club ruhakereskedelmi hálózat vagyonát.
 

A csődbe ment Jeans Club vagyonát 2,17 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló Duna Libra Közgazdász Zrt. Ebből az összegből a társaságnak csak a Rákóczi úti üzlethelyisége ér 1,26 milliárdot – írta a Napi Gazdaság. Az üzlethelyiségek mellett eladásra kerülnek a raktárak, járművek, az összes berendezés, valamint a Philip Russel márka nemzetközi védjegye is. A meghirdetett vagyon csak töredékét képezi a tartozásnak, ami már 2010. december végén meghaladta a 8,35 milliárd forintot.

A Jeans Club az egyik legsikeresebb magyar ruházati franchise-ként több országban is jelen volt – többek közt Lengyelországban, Horvátországban és Csehországban is. Összesen 54 üzletet működtetett és több mint 900 alkalmazottat foglalkoztatott. A Napi Gazdaság szerint nem volt meglepetés, hogy nem sikerült a csődegyezség, mivel már a másfél évvel ezelőtti állapotot nézve a cég tartozásából 5 milliárd volt a rövid lejáratú hitel, 2 milliárd a szállítói tartozás, és 640 millió a hosszú lejáratú hitel. A lap szerint a hitelek és a kiterjedt üzlethálózata miatt dőlhetett be a tízmilliárdos forgalmat bonyolító cég. A Jeans Club még az előző években is elérte a 9-10 milliárd forintos árbevételt, azonban a hitelek és az árfolyamveszteség miatt mégis veszteség keletkezett a mérlegben.

Ajánlatot augusztus 13-án lehet tenni a felszámoló Duna Libra Közgazdász Zrt. irodájában.

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró