2016.09.16.

Gazdát cserél az Intersport ISI

Újabb Intersport franchise csoport kerül új tulajdonoshoz. 110 üzletből álló hálózatot vásárol az Enterprise Investors.

Egy 34,5 millió eurós üzlet keretében a lengyel kockázati tőkealapkezelő vállalat Enterprise Investors felvásárolja a szlovéniai székhelyű Mercator Csoport sportcikk franchise márkáit üzemeltető Intersport ISI vállalatát. Az üzlet, melyet az Enterprise Fund VII magántőke-befektetési alapjából finanszíroz az Enterprise, az Intersport  és a The Athlete’s Foot franchise márkákra terjed ki a balkáni régióban.

Intersport üzlet Fotó Intersport

A Ljubljana mellett található Naklo városában székelő Intersport ISI egy sporttermékekre szakosodott kiskereskedelmi csoport, melyhez az Intersport és a The Atlete’s Foot franchise márkák tartoznak a balkáni régióban. A vállalat összesen 900 munkavállalót foglalkoztat közel 110 üzletében, árbevétele 81 millió euró volt 2015-ben.

A világ vezető sporttermékekre szakosodott kiskereskedelmi csoportja, az Intersport International Corporation (IIC) 1999-ben értékesítette az Intersport franchise jogait a volt Jugoszlávia országaiban a szlovéniai székhelyű Mercator csoportnak, és ennek köszönhetően jött létre az Intersport ISI. Ezt a leányvállalatot vásárolja most fel az Enterprise, és kerül hozzá a közel 110 üzletből álló – Szlovéniát, Horvátországot, Szerbiát, Montenegrót és Bosznia-Hercegovinát átszelő – hálózat. A felvásárlás várhatóan november végén zárul majd le.  

Michał Kędzia, az Enterprise Investors partnere egy sajtónyilatkozatban elmondta, első lépésként további üzletnyitásokat, valamint az online kereskedelmi platformok fejlesztését tervezik. Hozzátette, minden erőforrás a vállalat rendelkezésére fog állni ahhoz, hogy – ha szükséges – konszolidációs platformmá váljon.

Az Intersport ISI egyébként már a második Intersport franchise-csoport, mely kockázati tőkealapkezelőhöz kerül Európában. 2015-ben az észak-európai Adelis Equity Partners vásárolt 100 Intersport franchise üzletet összefogó hálózatot Svédországban.

Az Intersport Magyarországon 2006-ban jelent meg a vállalatcsoport osztrák leányvállalata, a cseh és szlovák piacokért is felelős (2013 végén német többségi tulajdonba került) Intersport Austria irányításával. 14 áruházával jelenleg a magyarországi sporteszköz és -ruházat piac harmadik legnagyobb szereplője az Intersport, a tavalyi évben elért 2,9 milliárd forintos forgalmát csak a 11 milliárd forintos árbevételt realizált Hervis, valamint a 34,7 milliárdos forgalmával piacvezető Decathlon előzi meg.

Gazdát cserél az Intersport ISI

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank