2016.09.01.

Licence a szépséghez

A BodyConcept célja a vezető szereplővé válás az esztétikai szolgáltatások piacán. Ehhez keresnek mester franchise partnert Magyarországon.

A gazdaság talpra állásával a lakossági költekezés is megélénkül, a vásárlók is inkább költenek olyan dolgokra, amikre korábban nem vagy csak kevesebbet – mint például a megjelenésükre. Ez a helyzet lehetőséget teremt a jó üzleti érzékkel megáldott, hiteles cégeknek, vállalkozóknak ügyfélkörük kialakításához vagy bővítéséhez. Azok számára, akik készek elindítani saját vállalkozásukat (vagy a már meglévőt bővítenék, megújítanák) az esztétikai szolgáltatások piacán, a BodyConcept mester franchise lehetőséget és kidolgozott koncepciót kínál. „A legtöbb cég az elmúlt években tapasztalható keresletcsökkenés következtében veszteséget kellett, hogy elkönyveljen. A fellendülés jelenlegi trendje alapján azonban már nagy lehetőséget látunk az olyan minőségi márkákban, mint amilyen a BodyConcept is” – mondta el Alexandre Lourenço, a BodyConcept és DepilConcept márkákat tulajdonló Concept Csoport igazgatója.

BodyConcept szépségközpont Fotó BodyConcept

Az esztétikai, kozmetikai és hajkezelési szolgáltatásokat, egészségügyi- és táplálkozási tanácsadást, tartós szőrtelenítést és speciális szolgáltatásokat kínáló BodyConcept központ megnyitásához szükséges befektetés 74-79 ezer eurót jelent (23-24,5 millió Ft), a fodrászat nélküli BodyConcept Express kialakításának költsége 48-52 ezer euró (15-16 millió Ft). A 10 évre szóló országos mester franchise jogok ára jelenleg 50 ezer euró.

2015-ben a Concept Csoport főként a DepilConcept márka alatt tudott terjeszkedni és fejleszteni hálózatát, ez a koncepció ugyanis testvér-márkájánál alacsonyabb indulóbefektetéssel érhető el. Határozott konszolidációs stratégiát követ a csoport Portugáliában, Brazíliában és Lengyelországban, ahol már több éve jelen van a hálózat. Lengyelországban és Portugáliában a tavalyi év fordulópontot jelentett, ugyanis 20 új esztétikai- és szépségközpont megnyitásával piacvezető pozícióra sikerült szert tenni a DepilConcept márkanévvel.

A vállalatvezetés most bizakodó a magyarországi megjelenéssel kapcsolatban is, és remélik, hogy az említett, pozitív gazdasági és piaci változások megnyitják az ajtót a DepilConcept és BodyConcept márkák előtt is. „A magyar piac nyitott, és a magyar emberek fogékonyak az új élményekre, lehetőségekre. Bízunk benne, hogy innovatív szolgáltatásainkkal mi is hozzájárulhatunk majd a piac és az ügyfelek számának bővüléséhez” – kommentált Alexandre Lourenço. Az igazgató hozzátette, a legújabb újítások és innovációk ellenére az alapvető szépségápolási szolgáltatások iránti kereslet továbbra is stabil.

Amellett, hogy jó üzleti érzékkel kell rendelkeznie, a jövőbeli mester franchise partnerrel szemben elvárás, hogy képes legyen felelősségteljes munkáltatóként működni, valamint feltétel a jó szervezőkészség és fogékonyság az új dolgokra, új kezelések és ismeretek elsajátítására. Kapcsolódó szakmai tapasztalat nem feltétele a franchise jogok megszerzésének, ugyanis a mester franchise partnernek és alkalmazottjainak is részt kell venniük a kezdeti, majd az időszakos képzéseken. „A franchise partnernek legalább egy esztétikai- és szépségközpont megnyitását vállalni kell. A mester partner további franchise jogokat értékesíthet, és saját BodyConcept stúdiója nem csak nyereséges vállalkozásként működik, de egyben bemutatóteremként és képzési helyszínként is szolgál.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank