2015.11.21.

Indul a fiatalok vállalkozóvá válását ösztönző program

A 4 milliárd forintos támogatásból 965 harminc évnél fiatalabb álláskereső kaphat segítséget saját vállalkozása elindításához.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 4 milliárd forint kerettel elindul a fiatalok vállalkozóvá válását ösztönző program az ifjúsági garancia rendszer részeként – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón Budapesten. A program első részében a szükséges ismeretek elsajátításához, a második felében az indulási költségek előteremtéséhez kapnak segítséget azok a fiatalok, akik saját vállalkozást szeretnének indítani.

Fotó PROFIT system

A képzést sikeresen befejezők, és elfogadott üzleti tervvel rendelkezők a program második felében legfeljebb 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak 10 százalék önrész mellett.

Az összesen 4 milliárd forint támogatásból 965 fiatal kaphat segítséget, a programot megvalósító szervezetek – az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA), a Budapesti Politechnikum Alapítvány, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz), a Széchenyi Programiroda, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) – a 25 évnél fiatalabb, illetve felsőfokú végzettség esetén 25 és 30 év közötti álláskeresők jelentkezését várják, akik egyéni vagy mikrovállalkozást indítanának.

A programba bekerülők képzéseken vesznek részt, ahol a vállalkozás indításához, működtetéséhez, menedzseléséhez szükséges ismereteket sajátíthatják el, illetve segítséget kapnak az üzleti terv összeállításához. A képzést sikeresen befejezők, és elfogadott üzleti tervvel rendelkezők a program második felében legfeljebb 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak 10 százalék önrész mellett – ismertette Varga Mihály. A központi régióban a hazai forrásból induló képzéseket az OFA valósítja meg, emellett ellátja a program országos koordinációját

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a Munkahelyvédelmi Akciótervben az idén 164 ezer fiatal foglalkoztatását segítették, továbbá a fiatalok munkatapasztalat-szerzését, képzését, vállalkozóvá válását támogató hazai és uniós programok 50 milliárd forintból valósultak meg 2011-től.

2014-2020 között 200 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a fiatalok elhelyezkedését segítő programok megvalósítására, számítások szerint 2020-ig 180 ezer fiatal vesz majd részt az ifjúsági garancia programban.

Indul a fiatalok vállalkozóvá válását ösztönző program

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank