2015.03.14.

Franchise, a sikeres üzleti modell

Franchise-nak szentelt konferencia a Piac & Profit és a BKIK szervezésében. Franchise átadóktól, átvevőktől és szakértőktől tájékozódhatunk.

Újabbnál újabb sikersztorik, rohamosan bővülő hálózatok hívják fel az üzleti szektor figyelmét a franchise-ra mint követni érdemes üzleti modellre. Nem véletlen, hogy ezt a nehéz gazdasági környezetben is eredményes konstrukciót sikeresen alkalmazzák franchise átadók és átvevők egyaránt. A franchise modell kritériumairól, a kézikönyv elkészítéséről, a működőképes marketingről, az egységes arculat tájékoztatják a kkv-vezetőket március 26-án, Budapesten. Számos új modell, sikersztori egy helyen, franchise pódium konkrét példákkal, gyakorlatokkal.

Piac & Profit rendezvény Fotó Piac&Profit

A konferencia nem csak a gyakorlati üzleti életben azonnal használható információkat, tudásokat ad át a résztvevőknek, hanem lehetővé teszi, hogy a rendezvényen megjelenők egymással is megismerkedhessenek, az "Üzleti kézfogó" program keretei közt és segítségével.

A franchise hallatán legtöbben a McDonald’s-ra vagy a KFC-re asszociálnak. A legnagyobb gyorséttermi láncok szerte a világban a know-how továbbadásával terjeszkednek, de egyre több magyar kisvállalkozás is a növekedésnek ezt a formáját választja. Mivel franchise rendszer a versenytörvényben megszabott keretek között bármire, bármikor, bárhol szervezhető, számos ágazatban terjed. Étteremláncok – nem csak gyorséttermek –, kávézók, ingatlanközvetítők, autóértékesítők, szépségápolási szalonok, fotószolgáltatást nyújtók és más profilú kiskereskedelmi üzletek is ezt a bővülési formát választották szerte a világon. A lakossági szolgáltatások mellett pedig az ipari termelésben is találunk franchise formában működő láncot.

A BKIK és a Piac és Profit szervezésében megrendezésre kerülő egész napos konferencián franchise szakértők, valamint a legkülönbözőbb szegmensekből érkezett franchise rendszergazdák és sikeres partnereik osztják meg tudásukat és tapasztalataikat.

A részletes program

10.00–10.40
A franchise üzleti modell felépítése, a jól működő rendszerek kritériumai, a kudarcok tipikus okai.
Milyen üzlet alkalmas franchise-átadói hálózat kialakítására? A franchise-kézikönyv elkészítésének tudnivalói. Magyarország legsikeresebb üzleti hálózatainak elemzése.
Előadó: Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára

10.40–11.20
A franchise fontosabb jogi kérdései
A franchise szerződés tartalma, a know-how és a védjegy védelme, kizárólagossági kapcsolatok, versenyjogi aspektusok, az új Ptk-nak való megfelelés.
Előadó:Darázs Lénárd, az ELTE egyetemi tanára, a Magyar Franchise Szövetség Etikai Jogi Bizottságának elnöke

11.20–11.40
Az Év Mester Franchise Hálózata, a mester franchise-hálózat kialakításának jellemzőiről, értelméről és előnyeiről.
Előadó:Lavotha Ildikó, a HighCare Cosmetics Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Franchise Szövetség alelnöke

11.40–12.00
Konzultáció az előadókkal és kávészünet

12.00–12.20
A világ legjobb McDonald’s átvevője a franchise átvevők franchise-rendszerbe tagozódásának gyakorlatáról, egy hálózatba belépés feltételeiről és előnyeiről.
Előadó: Cserháti Gabriella franchise partner, McDonald's, Golden Arches díjazott

12.20–12.40
Az egyik legdinamikusabban fejlődő hálózat a gyors növekedés titkáról.
Előadó: Perger Gabriella tulajdonos, Biohair

12.40–13.10
Az arculat, a logó, az egységes marketing, a weboldal- és webáruház-fejlesztés fontossága és specialitásai a franchise-hálózatokban.
Előadó: Nagy Márton kreatív és stratégiai igazgató, Hinora Marketing Group

12.10–14.00
Konzultáció az előadókkal és ebédszünet

14.00–16.00
Franchise Pódium
Példák és tanulságok (10-15 perces bemutatkozás) és Interaktív fórum: Levendula, Vitaminszalon, Borháló, Matrackuckó, Stilianos Babauszoda, JonoYogo

16.00–16.30
Üzleti kézfogó.
A konferencia résztvevői szervezett bemutatkozása az üzleti kapcsolatépítés szándékával.

A rendezvény a BKIK Székházban (Budapest, Krisztina krt. 99.) kerül megrendezésre, jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével lehetséges.

Franchise, a sikeres üzleti modell

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank