2017.07.08.

Nem akadály a franchise partnerré váláshoz

A franchise átvevővé válásnak a szakmai tapasztalat hiánya sem jelent akadályt, sőt vannak ágazatok, ahol kifejezetten előnynek számít.

A szakmai tapasztalat az első kérdések egyike, amikor egy új állásra pályázunk. Ennek hiánya akadályt jelent a legtöbb állásinterjún vagy gyakran eleve “csukott ajtókat” eredményez. Sok pályakezdő szintén találkozik a problémával: Ahhoz, hogy dolgozhassak szakmai tapasztalatra van szükség, de ahhoz, hogy szakmai tapasztalatom legyen, előbb dolgozni kell. Azonban a franchise szektor nem ismer a szakmai tapasztalat hiányából fakadó akadályokat. Persze az igaz, hogy Önhöz illő franchise lehetőségbe kell belevágnia, amire Ön is megfelelően felkészült, valamint rendelkeznie kell a vággyal, hogy sikerre vigye üzletét, de nincs feltétlenül szüksége több éves szakmai tapasztalatra.

A franchise átadó érdeke, hogy megbizonyosodjon, a franchise partnerek a lehető legkomplexebb képzésben részesültek és magabiztosak, hisznek a márkában.

A franchise partnerek kiválasztása során a rátermettség és az eltökéltség jelentik a kulcsfontosságú elemeket, sokkal inkább, mint a közvetlen munkatapasztalat egy hasonló szegmensben vagy pozícióban. Jövőbeli franchise átadója segítségére lesz és ellátja majd mindazon ismeretanyaggal és támogatásokkal, melyekre saját vállalkozása sikerre viteléhez szüksége lehet. Ha bármilyen kételyei lennének, kérdezze meg magától: Ha valaki sikeresen felépítette saját márkáját és aköré egy jól működő franchise rendszert, akkor hagyná, hogy alkalmatlan, nem megfelelően képzett személyek népszerűsítsék és képviseljék üzletét, és ezzel esetleg megkárosítsák márkáját és az egész hálózatot, beleértve a további franchise partnereket? Nem, nem hagyná, és ennél mi sem természetesebb.

Természetesen vannak olyan franchise hálózatok, ahol a tapasztalat előnyt jelent, különösen, ha egy adott területre szakosodtak vagy egyedi engedélyekre, jogosítványokra van szükség a működéshez. Néhány franchise hálózat viszont még örül is, ha a franchise partneri jelentkező nem rendelkezik semmilyen tapasztalattal az ágazatban. Például az ingatlan szektorban a franchise átadók nagy többsége azokat a jelentkezőket részesítik előnyben, akik kevés tapasztalattal rendelkeznek, és így a kezdetektől tudják képezni őket, mielőtt még bármilyen rossz szokás kialakult volna. Így a partner is tiszta lappal indulhat és követheti a bizonyított üzleti modellt.

Tekintse át a franchise katalógus márkáit, hogy megtudja, mely franchise rendszereknél nem követelmény a szakmai tapasztalat – lesznek olyanok, melyekről nem is gondolta volna.

Nem akadály a franchise partnerré váláshoz

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank