2013.09.07.

Etikus cégek Magyarországon

Az Üzleti Etikai Díj immár 14. éve tölt be kiemelkedő szerepet az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Péntekig lehet jelentkezni.

Szeptember 13-ig fogadják az üzleti életben etikus, felelősségteljes magatartással részt vevő vállalkozások jelentkezését az Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható elismerést idén 14. alkalommal adják át azon – a magyar üzleti életben etikusan működő – cégeknek, amelyek felelősséget vállalnak a munkatársaikért, üzleti partnereikért, a szűkebb és tágabb környezetük jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, valamint az esélyegyenlőség javításáért.

Üzleti Etikai Díj 2012-es díjazottai Fotó Piac&Profit: „Az Üzleti Etikai Díjat elnyert cégek képviselői, 2012”

Az Üzleti Etikai Díjat 2000-ben alapította László Ervin világhírű filozófus, író és Demcsák Mária, a Piac & Profit Üzleti magazin főszerkesztője. A jelölések leadására szeptember 13-ig e-mailben, levélben és faxon van lehetőség.

Az üzleti etika messze nem jótékonykodást jelent, hanem annak felismerését, hogy egy vállalkozás a társadalmi környezet és az ökoszisztéma szerves része. A cégek zöldülése anyag- és költségmegtakarítással jár, etikus üzletvitelükkel pedig renomét szereznek, amely piaci előnyre konvertálható.

A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot, ha tetteit elsősorban nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról való gondoskodás, más érdekeinek figyelembevétele, valamint a környezet (emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság szolgálatát is.

Az Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni, amelynek első lépése a jelölés. A díjra gazdasági szereplők szakmai szervezetei jelölhetnek tagjaik sorából, valamint vállalatok önmagukat jelölhetik. A jelölés után az Üzleti Etikai Díj kontroll bizottsága dönti el, mely jelölteket kér fel pályázat benyújtására.

A díjat évente egyszer egy, az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri ítéli négy kategóriában: nagyvállalat, multinacionális vállalat, középvállalat, kisvállalat. Különdíj adását szintén a zsűri dönti el.

Etikus cégek Magyarországon

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank