2013.04.28.

Növekvő érdeklődés

Nagy sikerrel zajlott le a Munka kisgyermekkel (MuKi) program második szakmai kerekasztala és állásbörzéje 2013. április 23-án.

A nap célja az volt, hogy „testközelbe” hozza a munkát kereső kisgyermekes szülőket és a munkát kínáló cégeket. Ahogy az előző, úgy a mostani szakmai kerekasztal is lehetőséget adott arra, hogy a szülők felvessék az elhelyezkedéssel kapcsolatos problémáikat és kérdezzenek a résztvevő cégektől, illetve a meghívott szakértőktől, az állásbörzén pedig a szülők személyesen beszélhették át a cégekkel a kínált pozíciók részleteit. A rendezvényen olyan cégek állítottak ki többek között, mint az AEGON, a Nestlé, a British Telecom, az IGS Informatika, illetve a 3-P Labour Shield Munkaügyi és Munkavédelmi Tanácsadó Kft.

MuKi előadás Fotó MuKi

„A mai gazdasági helyzetben kifejezetten célszerű lehet az atipikus foglalkoztatási formák, mint például távmunka alkalmazása, hiszen jelentősen költségcsökkenés érhető el vele, megspóroltató például a rezsi, az iroda bérleti díja, vagy az alkalmazott közlekedésének térítése.”

A Munka kisgyermekkel program célja visszaintegrálni a kisgyermekes szülőket a munka világába, illetve segíteni a cégeknek az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásában. A mai gazdasági helyzetben kifejezetten célszerű lehet az atipikus foglalkoztatási formák, mint például távmunka alkalmazása, hiszen jelentős költségcsökkenés érhető el vele, megspóroltató például a rezsi, az iroda bérleti díja, vagy az alkalmazott közlekedésének térítése.

A 2013. április 23-i egész napos, a szakmában rendhagyónak számító rendezvény két részből állt. A szakmai kerekasztalt ez alkalommal mini-állásbörzével kötötték össze a szervezők, amelynek keretében a meghívott cégek képviselői az álláskereső kisgyermekes szülőinkkel közvetlenül találkozhattak és tárgyalhattak.

A rendezvényen Csapó Gábor, a Munka kisgyermekkel program projektvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a projekt legfontosabb céljainak összefoglalása után hangsúlyozta: „A mai munkaerő piaci helyzetben nem az okozza a fő problémát, hogy nincsenek állások, hanem hogy a kereslet és a kínálat nem ér össze. A Munka kisgyermekkel program a munkába visszatérő szülőknek nemcsak munkahelyet, hanem a megfelelő munkahelyet segít megkeresni a céges és a szülői igények összehangolásával.” A pódiumbeszélgetés során a projektvezető felhívta a figyelmet a munkakeresés során felmerülő tipikus hibákra. Lényegesnek tartja például, hogy az interjúk során a kisgyermekes szülők cég specifikusan készüljenek fel; ez pedig már az önéletrajz cégre szabott megírásánál kezdődik.

Atipikus foglalkoztatási jó gyakorlatokat mutatott be Kovács Márta, a British Telecom Munkavállalói Elköteleződésért Felelős Projektvezetője; a British Telecom brit mintára ugyanis nagymértékben támogatja az atipikus foglalkozási formákat hazánkban is. A cégnél megengedett mind a távmunka, mind a rugalmas munkakezdés és a részmunkaidő.

Az egynapos rendezvény során a szervezők állásbörzével is készültek, ahol a résztvevő cégek és a szülők folytathatták a kerekasztalon elindított beszélgetéseket, illetve a résztvevők egy különteremben a bemutatkozni vágyó cégek rövid prezentációit hallgathatták meg.

Németh Sarolta, a projekt kommunikációs vezetője a program végén elmondta: „Minden dolgozni vágyó szülőt szeretettel várunk a programba – a most jelentkező szülők a Munka kisgyermekkel program munkaközvetítési szolgáltatásait, illetve a mentorálást fogják tudni igénybe venni. További cégek – mind kis, mind közép, mind nagyvállalatok – jelentkezését is szívesen fogadjuk.”

A programhoz eddig mintegy hetven cég csatlakozott, kis- és nagyvállalatok egyaránt. Szülői oldalról a MuKi mintegy kettőszáz szerződött és felmért szülőt, valamint további több mint hatszáz érdeklődőt, illetve csatlakozni szándékozó kisgyermekest számlál.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank