„A mai gazdasági helyzetben kifejezetten célszerű lehet az atipikus foglalkoztatási formák, mint például távmunka alkalmazása, hiszen jelentősen költségcsökkenés érhető el vele, megspóroltató például a rezsi, az iroda bérleti díja, vagy az alkalmazott közlekedésének térítése.”
Vasárnap
28.04.2013
Nagy sikerrel zajlott le a Munka kisgyermekkel (MuKi) program második szakmai kerekasztala és állásbörzéje 2013. április 23-án.
 

A nap célja az volt, hogy „testközelbe” hozza a munkát kereső kisgyermekes szülőket és a munkát kínáló cégeket. Ahogy az előző, úgy a mostani szakmai kerekasztal is lehetőséget adott arra, hogy a szülők felvessék az elhelyezkedéssel kapcsolatos problémáikat és kérdezzenek a résztvevő cégektől, illetve a meghívott szakértőktől, az állásbörzén pedig a szülők személyesen beszélhették át a cégekkel a kínált pozíciók részleteit. A rendezvényen olyan cégek állítottak ki többek között, mint az AEGON, a Nestlé, a British Telecom, az IGS Informatika, illetve a 3-P Labour Shield Munkaügyi és Munkavédelmi Tanácsadó Kft.

A Munka kisgyermekkel program célja visszaintegrálni a kisgyermekes szülőket a munka világába, illetve segíteni a cégeknek az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásában. A mai gazdasági helyzetben kifejezetten célszerű lehet az atipikus foglalkoztatási formák, mint például távmunka alkalmazása, hiszen jelentős költségcsökkenés érhető el vele, megspóroltató például a rezsi, az iroda bérleti díja, vagy az alkalmazott közlekedésének térítése.

A 2013. április 23-i egész napos, a szakmában rendhagyónak számító rendezvény két részből állt. A szakmai kerekasztalt ez alkalommal mini-állásbörzével kötötték össze a szervezők, amelynek keretében a meghívott cégek képviselői az álláskereső kisgyermekes szülőinkkel közvetlenül találkozhattak és tárgyalhattak.

A rendezvényen Csapó Gábor, a Munka kisgyermekkel program projektvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a projekt legfontosabb céljainak összefoglalása után hangsúlyozta: „A mai munkaerő piaci helyzetben nem az okozza a fő problémát, hogy nincsenek állások, hanem hogy a kereslet és a kínálat nem ér össze. A Munka kisgyermekkel program a munkába visszatérő szülőknek nemcsak munkahelyet, hanem a megfelelő munkahelyet segít megkeresni a céges és a szülői igények összehangolásával.” A pódiumbeszélgetés során a projektvezető felhívta a figyelmet a munkakeresés során felmerülő tipikus hibákra. Lényegesnek tartja például, hogy az interjúk során a kisgyermekes szülők cég specifikusan készüljenek fel; ez pedig már az önéletrajz cégre szabott megírásánál kezdődik.

Atipikus foglalkoztatási jó gyakorlatokat mutatott be Kovács Márta, a British Telecom Munkavállalói Elköteleződésért Felelős Projektvezetője; a British Telecom brit mintára ugyanis nagymértékben támogatja az atipikus foglalkozási formákat hazánkban is. A cégnél megengedett mind a távmunka, mind a rugalmas munkakezdés és a részmunkaidő.

Az egynapos rendezvény során a szervezők állásbörzével is készültek, ahol a résztvevő cégek és a szülők folytathatták a kerekasztalon elindított beszélgetéseket, illetve a résztvevők egy különteremben a bemutatkozni vágyó cégek rövid prezentációit hallgathatták meg.

Németh Sarolta, a projekt kommunikációs vezetője a program végén elmondta: „Minden dolgozni vágyó szülőt szeretettel várunk a programba – a most jelentkező szülők a Munka kisgyermekkel program munkaközvetítési szolgáltatásait, illetve a mentorálást fogják tudni igénybe venni. További cégek – mind kis, mind közép, mind nagyvállalatok – jelentkezését is szívesen fogadjuk.”

A programhoz eddig mintegy hetven cég csatlakozott, kis- és nagyvállalatok egyaránt. Szülői oldalról a MuKi mintegy kettőszáz szerződött és felmért szülőt, valamint további több mint hatszáz érdeklődőt, illetve csatlakozni szándékozó kisgyermekest számlál.


népszerű a fórumban

Franchise trendek 2013-ban

Én ezt ajánlom minden franchise tulajdonosnak: http://vendeglatoprogram.com/termekek/franchise-rendszer Sokkal könnyebb lesz vele a franchise üzletek kezelése.

1 hozzászólás
utolsó 04.02.2016
Az értékváltás szükségessége

Idén is megrendezésre kerül a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója! A "Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014" konferencia fókuszában a...

1 hozzászólás
utolsó 26.10.2014
Új támogatás innovatív kkv-knak

Az Európai Bizottság szerdán megjelentette a Horizont 2020 keretprogram első pályázati felhívásait!! A pályázati kiírások megtekinthetőek ide kattintva. A Nemzeti...

1 hozzászólás
utolsó 12.07.2014
Fiatal vállalkozók támogatása

Újabb régiókban érhetőek el a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című pályázat kitöltőprogramjai! 2014. július 1-én a...

1 hozzászólás
utolsó 01.07.2014
Még gyerekcipőben

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. január 15-én megrendezésre kerül a HUMÁN-ERŐ-TÉR 2!! Jelentkezési határidő nagyvállalatok és kkv-k számára:...

1 hozzászólás
utolsó 14.12.2013
A hónap végéig nevezhet honlapjával

Kihirdették "Az Év Honlapja" pályázat nyerteseit!! A pályázatra idén 333 nevezés érkezett - a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is a legtöbb pályázat a...

1 hozzászólás
utolsó 08.12.2013
Hogyan szakíthat a franchise átadóval?

Kedves Mihály!   Általában a franchise vagy belépési díjat az átadott know-how (kézikönyv, képzés, stb.) és védjegyhasználati jog (plusz beletartozhatnak a...

2 hozzászólás
utolsó 24.11.2013
Hogyan szakíthat a franchise átadóval?

Tisztelt Cim! A Fornetti-vel van frenchise szerződésünk amelyet most fel kell mondanunk, mert megszüntetjük az üzletet.A szerződés megkötésekor fizettünk 300000...

2 hozzászólás
utolsó 23.11.2013