A McDonald’s legújabb koncepciója a ”The Corner” egészséges kávézó, mellyel a franchise óriás célja, hogy „kísérletezzenek, tanuljanak és fejlődjenek”. Az ausztrál fővárosban kialakított első étterem sikeres és népszerű termékei bekerülhetnek más egységek kínálatába is.
Csütörtök
15.01.2015
Idén 60 éves a McDonald’s franchise. A jubileum új filozófiát, megújult termékkínálatot és egy teljesen új koncepciót is hozott.
 

Az idei évben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a McDonald’s franchise. Ray Kroc 1955-ben vette át a McDonald testvérek gyorséttermi koncepcióját, és ekkor nyitotta meg első éttermét az Illinois állambeli Des Plaines városban. Ma már több mint 35 ezer McDonald’s működik a világ 100 országában. Az idei évben azonban a fókusz elsősorban nem is az expanzióra, hanem inkább az értékesítések növelésére szegeződik – pl. azért, hogy többet ne fordulhasson elő egy (a legutóbbi negyedévben elszenvedett) 10 éve nem tapasztalt visszaesés. A McDonald’s a negatív trendeket többek közt megújított menüvel, új koncepciókkal és filozófiaváltással próbálja ellensúlyozni.

A McDonald’s a közelmúltban tette lehetővé több amerikai éttermében, hogy a vendégek hamburgereiket kedvük szerint variálhassák. Ennek háttere, hogy sok más étteremlánc – melyek egyre több vásárlót nyernek meg maguknak – kínál személyre szabott hamburgereket vagy vett fel prémium termékeket a kínálatába. Az értékesítések felerősítése érdekében Don Thompson, a McDonald’s vezérigazgatója ősszel jelentette be, hogy idén januártól egyszerűsítik a menüt és nagyobb mozgásteret engednek az egyes régiók helyi jellegzetességeinek. Emellett a McDonald’s egy ideje újra felerősítette régóta próbálgatott házhozszállítási tesztprogramját is.

 

Hamburger helyett paradicsomleves

Amint azt több médiaforrás is megerősítette, a McDonald’s nemrég egy teljesen új koncepciót indított útjára Sydney belvárosában. Az új, egészséges-kávézó koncepció a ”The Corner” nevet kapta, és korántsem Big Mac szendvicseket vagy Chicken Nugget falatokat kínál vásárlóinak. Az étlapon olyan tételek szerepelnek, mint pl. a libanoni lencse, bazsalikomos paradicsomleves, ázsiai saláták vagy briós reggelire. A vendégek egy önkiszolgáló digitális eszköz segítségével saját szendvicset is összeállíthatnak (kenyér, sajt és szósz-választási lehetőséggel), melyet aztán egy fatálcán visznek ki az asztalukhoz.

Az új kávézó-étterem belső kialakítása sem idézi a McDonald’s hangulatot. Az elegáns környezetben mindössze egy apró McCafé logó az árlapon, illetve a pultnál egy Ronald McDonald doboz utal a franchise titánra.

 

A megcélzott image-váltás

Az Egyesült Államokban a McDonald’s nemrég elindított egy új kampányt is, amely a vállalati filozófia változását (fejlődését) hivatott kifejezni, és közvetíteni a vendégek felé. Az új image fő üzenete, hogy a McDonald’s egy olyan vállalat, amely meghallgatja többmilliárd vendégének kívánságait. A McDonald’s képviselői az USA Today portálnak elmondták, az új ”The Corner” koncepció célja, hogy kísérletezzenek, tanuljanak és fejlődjenek. Az új étterem egyúttal ”tesztlaborként” is üzemel, ahonnan a sikeres és népszerű termékek bekerülhetnek más egységek kínálatába is. 


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013