Burgonya - egy kis "csavarral"
Két magyar vállalkozó hozta létre a Twist & Chips franchise hálózatot, amely mesterséges összetevőktől mentes, speciális spirálvágással szeletelt, frissen sütött burgonyát kínál mobil,- és állandó egységeiből. A feltörekvő vállalkozás saját tervezésű büfékocsijaival vesz részt az ország legkülönbözőbb rendezvényein, jelenleg két saját üzemeltetésű,- és két franchise kocsijuk működik, de két héten belül üzembe áll harmadik átvevőjük mobil sütödéje is. Állandó jelleggel a budapesti Instant romkocsmában találkozhatunk a csemegével.
A franchise hálózathoz csatlakozók érdekvédelmét az garantálja, hogy főhadiszállásuk megyéjében és azon kívül még egy szomszédos megyében elsőbbséget élveznek a megrendelések teljesítésekor. Így például a debreceni partner Hajdú-Bihar,- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében prioritást élvez a többi egységgel szemben. „A lefedett területek között természetesen lehet átjárás, de a franchise központnak be kell jelenteni minden rendezvényt annak érdekében, hogy kiküszöbölhetőek legyenek az ütközések.” – mondta Kókai András, a Twist & Chips egyik kitalálója és ügyvezető igazgatója.
„Azért választottunk angol nevet, mert szeretnénk a későbbiekben külföldre is terjeszkedni. A kocsi üzemeltetése gyorsan megtanulható, és ideális lehet egy családi vállalkozás elindítására, hiszen egy-két alkalmazott elegendő a vendégek kiszolgálásához.”
A hálózathoz való csatlakozás díja 5,4 millió forint, ami magában foglalja az egyszeri belépési díjat és a teljesen felszerelt, egyedi kialakítású büfékocsit is. A havi royalty díj a forgalom 15%-a, amihez még hozzájön 30,000 Ft marketing hozzájárulás is. Az alapanyagokat minden partner beszerezheti magának, de lehetőségük van a központtól is megrendelni a hozzávalókat, melyeket beszerzési áron adnak tovább, mivel a royalty díj kivételével nem kívánnak felszámítani jutalékot.
A jövőt illetően Kókai András elmondta, hogy partnereiket elsősorban az ország nyugati régiójában (Szombathely és Zalaegerszeg környéke), valamint Dél-Kelet Magyarországon (Békéscsaba, Szeged) keresik. Az állandó egységeket illetően hozzátette:”Szeretnénk több helyen is állandó jelleggel működni, leginkább olyan bárokban, kocsmákban amelyeknek nincsen lehetőségük melegkonyhás ételeket kínálni vendégeiknek.”
(pcs)
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
Honnan tudjuk mennyire komoly egy árvíz vagy tornádó? Elég kérni egy gofrit és kiderül.
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
Már évekkel ezelőtt felreppent a hír, hogy hazánkba látogathat az étteremlánc, de most egy hivatalosabb megerősítést is kapott a pletyka.
legolvasottabb
A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
A Magyar Franchise Szövetség májusban ismét megrendezi a nagysikerű franchise képzését. Az előadásokon a résztvevők megismerkednek a franchise rendszer alapjaival, működésével, a sikeres hálózatépítéssel, a kézikönyvek elkészítésével és a partnerkeresés fortélyaival.
A franchise szervezetek célja, hogy népszerűsítsék a franchise ötletét és biztosítsák az átláthatóságot és a magas színvonalat a piacon. Sok országban a jól ismert franchise hálózatok delegálnak képviselőket a nemzeti franchise szervezetekbe.
Hogyan esnek csapdába a franchise hálózatok a megújulást kergetve.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.