2014.06.26.

Erősödő európai jelenlét

Jelentős potenciált lát az európai gépjárműkölcsönző piacban az Enterprise Rent-A-Car. Újabb öt országban jelenik meg a hálózat.

Következő fázisába lépett az Enterprise-Rent-A-Car európai expanziója: a tavaly áprilisi Magyarország-Ausztria-Szlovákia ”hármas” után most újabb öt piacon lesz elérhető az autókölcsönző hálózat szolgáltatása: Belgiumban, Csehországban, Cipruson, Bosznia-Hercegovinában és Macedóniában. Az amerikai Clayton-i székhelyű, az USA-ban piacvezető Enterprise Holdings részét képező autókölcsönző márka az utóbbi időben jelentősen növelte jelenlétét Európában. Az öt új piacon kialakított helyszínek a franchise hálózat részét képezik és jelenlétet biztosítanak a stratégiai lokációkon, beleértve a főbb reptereket és városokat.

Enterprise flotta Fotó Enterprise Rent-A-Car

Az elmúlt két évben az Enterprise jelentősen kiterjesztette hálózatát Európában, olyan országokban jelenve meg, amelyek együtt a teljes európai gépjárműkölcsönző piac 90 százalékát fedik le.

Az 1957-ig visszanyúló gyökerekkel rendelkező vállalat 2012 végén indította el a zászlóshajó Enterprise Rent-A-Car márka köré épített franchise rendszerét, első partnerként a Guerin Car Rental Solutions csatlakozott Portugáliában. Az elmúlt két évben az Enterprise jelentősen kiterjesztette hálózatát Európában, olyan országokban jelenve meg, amelyek együtt a teljes európai gépjárműkölcsönző piac 90 százalékát fedik le. Mindezt felvásárlásokon és gondosan kiválasztott, helyi, kiváló ügyfélszolgálatukról híres autókölcsönző cégekkel megkötött franchise megállapodásokon keresztül érte el a hálózat.

Elsősorban az egyre nagyobb számú amerikai turista és utazó fűti expanziós erőfeszítéseinket Európában, ahol még az idén további új piacok várhatók” – mondta el az Enterprise nemzetközi franchise igazgató-helyettese, Peter Smith, aki hozzátette „Az Enterprise márkanév egy autókölcsönzőn azt az ígéretünket képviseli, hogy a legjobb szolgáltatást biztosítjuk bárkinek, aki az Enterprise járművét kölcsönzi ki. Célunk, hogy ugyanazt a barátságos szolgáltatást kínáljuk ügyfeleinknek bárhol a világon, ahol a márkát látják. Hálásak vagyunk franchise partnerinknek szerte Európában azért, hogy lehetővé teszik számunkra ígéretünk folyamatos és a legmagasabb sztenderdeknek megfelelő betartását.

Magyarországon tavaly tavasszal vált elérhetővé az Enterprise szolgáltatása, amikor az autókölcsönző hálózat bejelentette új franchise partnerét, a németországi székhelyű Megadrive Autovermietung GmbH személyében. A német partner Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában felelős a hálózatfejlesztésért. Magyarország elsősorban a növekvő turizmus és az országba beáramló külföldi befektetések miatt jelent vonzó piacot a hálózat számára.

Európában az Enterprise Nagy-Britannia, Írország, Franciaország, Spanyolország és Németország piacain elsősorban saját tulajdonú és üzemeltetésű autókölcsönzőkkel van jelen, franchise partnerek révén pedig olyan további országokban, mint Magyarország, Portugália, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Szlovákia, Görögország, Horvátország.

Erősödő európai jelenlét

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank