2014.06.03.

Kecskeméten nyitott a KFC

Ez a gyorsétterem lánc első Budapesten kívüli Drive-thru étterme Magyarországon.

Megnyitott a KFC legújabb magyarországi étterme, a kecskeméti üzlet a franchise hálózat 28. egysége hazánkban. Az eredetileg a hónap elejére tervezett nyitást engedélyeztetési okok miatt végül május 27-re tolta a hálózat, a kezdeti időszakban nyitási meglepetésekkel várják a vásárlókat. A legújabb egység különlegessége, hogy ez egyben az első magyarországi Drive-thru KFC a fővároson kívül.

KFC étterem Fotó KFC

112 országban összesen több mint 19 ezer étteremmel a KFC a világ egyik legnagyobb gyorséttermi hálózata.

A KFC 19 ezer éttermével a harmadik legnépszerűbb márka a világon, a McDonald’s (34 ezer egység) és a Subway (35 ezer) mögött. Az éttermek száma alapján, Magyarországon valamelyest változik a sorrend, 34 egységével a képzeletbeli magyar dobogó második helyén helyezkedik el a vállalat. Azonban szükség is van az étteremnyitásokra, ha a KFC tartani szeretné a lépést a versenytársakkal szemben – míg a hazánkban magasan piacvezető McDonald’s száz étteremmel rendelkezik, a Subway 2020-ig tervezi elérni ezt a szintet.

A hazai KFC éttermek fejlesztését jelenleg a hálózat magyarországi franchise partnere, az Amrest csoport végzi. A csirkés hálózat mellett az Amrest üzemelteti Magyarországon a Pizza Hut éttermeket és Starbucks kávézókat is. Emellett az AmRest csoport saját márkával, a La Tagliatellával is rendelkezik.

Az AmRest jelenleg Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Bulgáriában, Oroszországban, Szerbiában, Horvátországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, az USA-ban és Kínában rendelkezik éttermekkel. Több mint hétszáz egységében közel 25.000 munkavállalót foglalkoztat.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank