2014.05.16.

Egészség és élvezet együttese

Egyedi franchise modelljével három év alatt a világ legnagyobb görög fagyasztott joghurt üzlethálózatává nőtte ki magát a Chillbox.

A Chillbox hálózat egy új, modern joghurtbár koncepció magas minőségű, igazi görög fagyasztott joghurtokkal a főszerepben, de a termékpaletta tartalmaz fagylaltokat, kávét és hideg-meleg italokat is. A közel negyven különböző feltéttel választható görög joghurt, a Chillbox dinamikus kiskereskedelmi modelljével szédületes ütemben növeli jelenlétét az egyre nagyobb igényeket támasztó Európában és a tengerentúlon egyaránt. A hálózat expanziója franchise rendszerben zajlik, új egységeket főként bevásárlóközpontokban és nagy forgalmú helyszíneken alakítanak ki. Magyarországon 2014 januárjában indult az első és eddig egyetlen Chillbox joghurtbár.

Chillbox franchise USA Fotó Chillbox

A 2011-ben útjára indított hálózat mára Görögország legnagyobb joghurtozó üzletláncává nőtte ki magát és további 12 országban van jelen közel 80 helyszínen.

A magyarországi Chillbox üzlet nagy érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit január végén. A vállalat elmondta, hogy a nyitás utáni adatok megerősítették a görög joghurt fényes kilátásait külföldön. A budaörsi Auchanban kialakított önkiszolgáló joghurtbár 36 különféle feltéttel várja a vendégeket a hálózat első hazai franchise partnere, a Greek Dream működtetésében.

A hazai megjelenéssel egy időben lépett piacra a Chillbox Ausztriában és Oroszországban is. Ausztriában másfél millió euró értékben írt alá mester franchise szerződést a Frozen Food vállalat és 10 új üzlettel rendelkező hálózat kialakítását vállalta. Oroszországban a Dream Foods mester franchise partnerrel kötött megállapodás értelmében nagyjából négymillió eurós beruházás keretei közt 30 új üzlet várható.

Mérföldkő volt a hálózat terjeszkedésében, hogy márciusban az Egyesült Államok piacán is sikeresen megjelent a koncepció, a mester franchise partner Lymell Holdings exkluzív jogokat szerzett a hálózatfejlesztésre szerte az országban és 100 új joghurtozó megnyitását tervezi a következő négy évben.

A franchise jogok és licencek megvásárlásával minden franchise átvevő 10 évre szerez exkluzív jogokat egy meghatározott területen. A franchise együttműködés során a vállalat az üzletindítás és üzemeltetés minden fázisát lefedő támogatást biztosít a joghurtbár tervezésétől, kialakításától kezdve a felszerelés kedvezményes beszerzésén át a folyamatos képzésekig és tanácsadásig.

Jelenleg több mint 70 Chillbox joghurtozót üzemeltetnek franchise partnerek összesen 13 országban, évente több mint 4,5 millió vásárlót kiszolgálva.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank