2013.10.22.

Az idei év statisztikái

Véget ért Közép és Kelet Európa két legnagyobb nemzetközi franchise vására. Ezt mondják a számok.

Véget ért a három napos varsói Franchise Expo, ahol több mint száz franchise hálózat igyekezett meggyőzni az ellátogatókat, hogy az ő üzletük és hozzátartozó franchise ajánlatuk a legjobb. A franchise kiállítás ismét bebizonyította, hogy az ilyen jellegű vásárokon való részvétel az egyik leghatékonyabb módja a franchise partnerek, átvevők megtalálásának. „A tavalyi expó után 4 új franchise szerződés kötöttünk meg” – mondja Artur Gaweł, a Telepizza lengyelországi igazgatója. „Idén még nagyobb elvárásokkal érkeztünk, ugyanis most elsősorban nem a két leghíresebb városból (Varsó és Krakkó) kerestünk partnereket. Sikeresnek érezzük az elmúlt három napot, rengeteg kisebb-nagyobb városból érkeztek érdeklődök, akik közül már többel el is indult a csatlakozási folyamat. Partnereink leginkább a 30-40 éves korosztályból kerülnek ki, ugyanis általában ők rendelkeznek a befektetéshez szükséges megtakarításokkal.”

Franchise Expo 2013 Fotó PROFIT system

Közép-Európa legnagyobb franchise vásárát minden nap több mint kétezer ember kereste fel.

Érdekesség, hogy a rengeteg - egy helyszínen összpontosuló - franchise ajánlatok hatására sok látogató, vállalkozó változtatta meg eredeti elképzelését. „Én személy szerint azért érkeztem a Kultúrpalotába, hogy a különböző ruházati márkák ajánlatait hasonlítsam össze. Az expó óta tudom, hogy az Amelie parfüméria és illatszer hálózat, illetve egy cigaretta automatákat működtető hálózat ajánlatai a legtesthezállóbbak számomra” – osztotta meg tapasztalatait Artur Tokarski Varsóból.

Az idei expóra minden tizedik kiállító a pénzügyi szektorból érkezett, bőven lehetett válogatni bankok, biztosítók és hitelügynökségek ajánlatai közül. A látogatók – a döntés meghozása előtt – könnyedén összehasonlíthatták a hasonló profilú cégek ajánlatait. „Már tárgyaltam is a BPH és BZ WBK bankok képviselőivel, valamint a Fines hitelügynökséggel is. A Fines előnye, hogy több bank ajánlatát is közvetítik, viszont egy bank exkluzív termékeinek értékesítése magasabb árrést jelent. Mindenképp átgondolom a lehetőségeket, majd ezt követően felveszem a kapcsolatot a kiválasztott céggel” – avatott be minket Anna Zamojska Poznanból.

Franchise Expo 2013, Varsó, Lengyelország

Ismét rekordot döntött a vásár kapcsolódó programján, a franchise oktatáson és fórumon résztvevő jelenlegi és leendő vállalkozók száma.

A franchise átadók becslései, tapasztalatai alapján nem csak az üzleti találkozók száma növekszik évről évre, de a tényleges franchise szerződéskötéseké is. „Tavaly kb. 80 érdeklődővel tárgyaltunk, akik közül minden tizedik döntött úgy, hogy megkezdi velünk az együttműködést. Gyakran előfordul az is, hogy az a személy, akivel elsőre kapcsolatba kerültünk az expón, csak egy-két év múlva tér vissza hozzánk. Nekik egy kis időre van szükségük, hogy belevágjanak saját vállalkozásukba” – mondta el az Intermarché ügyvezetője, Dorota Trajder.

A franchise expón idén a szokásosnál jóval kisebb arányban vettek részt magyar vagy magyar gyökerű hálózatok, hazánkat a Fornetti lengyelországi mester partnere és a nemzetközi franchise tanácsadó csoport, a PROFIT system magyarországi munkatársai képviselték az eseményen.

Ahogy azt korábban megírtuk, nem a varsói volt az egyetlen nemzetközi franchise esemény a hónapban, október elején került megrendezésre Kelet-Európa legnagyobb franchise vására, a BuyBrand Expo is. Az orosz fővárosban megrendezésre került kiállítás és vásár is több ezer érdeklődőt vonzott, kiállítóként pedig több mint 40 hálózat érkezett a világ minden tájáról: Franciaország, Olaszország, USA, Lengyelország, Kazahsztán, Oroszország, Ukrajna és még sokan mások.

Franchise fórum @BuyBrand Expo 2013

A varsói expóhoz hasonlóan a BuyBrand expón is rendeztek kísérő programokat a franchise kiállítás mellett, így volt szakmai fórum, kerekasztal beszélgetések, franchise oktatás, szemináriumok és konferenciák is.

A Franchising.hu portál gratulál magyar és külföldi kollégáinak sikeres részvételükért a régió két legjelentősebb kiállításán.

Az idei év statisztikái

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank