A McDonald’s vezetőségének az USA-ban már így is elég nagy fejfájást jelentenek a csökkenő értékesítési adatok, most pedig egy esetleges franchise partneri ”lázadással” is meg kell küzdeniük.
Péntek
23.08.2013
Mozgolódnak a McDonald’s amerikai franchise partnerei a növekvő fizetési kötelezettségek ellen.
 

A növekvő kötelező havi díjak miatt elégedetlenek a McDonald’s franchise partnerei az Egyesült Államokban. A több mint 14 ezer amerikai étterem 90 százalékát működtető franchise partnerek sokallják a bérleti díjakat, valamint a fejlesztések és képzések miatt megemelkedett royaltyt. „Egy McDonald’s étterem egyszerűen már nem olyan profitáló, mint amilyen szokott lenni” – mondta el egy franchise tulajdonos. A franchise partnerek már több partnertalálkozót is szerveztek, hogy megvitassák, hogyan tudnák kikényszeríteni a költségek csökkentését a franchise központnál.

Jelenleg - a nem rég eszközölt emelések következtében - az értékesítések 12 százalékát kell befizetni a franchise központnak, a franchise partnerek pedig azt szeretnék elérni, ha a rendszergazda ezt visszavinné a „történelmi” 8,5 százalékra. A McDonald’s a Bloomberg amerikai hírportálnak elmondta, hogy „a McDonald’s étteremtulajdonosokkal és beszállítókkal való közös munka folytonossága érdekében biztosítani kell a minőséget és élményt vásárlóink számára, ez pedig képzésekbe és technológiai fejlesztésekbe való befektetésekkel jár.”

A McDonald’s globálisan, 119 országban több mint 69 millió vásárlót szolgál ki naponta. A világszerte több mint 34 ezer McDonald’s étterem közel 80 százalékát helyi vállalkozók – franchise partnerek – üzemeltetik. Amerikában ez az arány 90%.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013