A németországi székhelyű Sixt autókölcsönző hálózat autós flottája mára 225 000 gépjárművet számlál és több mint 100 országban van jelen.
Kedd
2013.07.16.
A Magyarországon is jelenlévő Sixt autókölcsönző franchise elnyerte a Seven Star Global Luxury Award legkiválóbb díját.
 

Az idén debütáló nemzetközi luxus és életstílus díj, a Seven Star Global Luxury Awards díjátadó ünnepségen bemutatták, hogy melyek azok a nemzetközi vállalatok, melyek a luxus és vendéglátás legjobb formáját testesítik meg. A bírák az összes jól ismert nevet felsorolták a luxus és a turisztikai iparban egyaránt, kiválasztva mintegy 40 szolgáltatót, pl.: hoteleket, éttermeket, fürdőket és utazási szolgáltatókat. A nemzetközi mobilitás szolgáltatást nyújtó Sixt a legjobb autókölcsönzőként nyerhette el a Seven Star Global LuxuryAward díjat.

“A Sixt rent a car sikere az egyetlen rent a car szolgáltatás, mely elérte a Seven Star Global Luxury Award legkiválóbb díját 2013-ban. Ez bizonyítja a cég kivételes minőségű szolgáltatásnyújtását, amely világszínvonalú termékké erősíti pozícióját” – kommentálta a döntést Khalil El-Mouelhy, a Seven Star Global Luxury Award díj alapítója és elnöke.

A Sixt mobilitási szolgáltatásai többek között a Sixt Limousine Service és a Sixt Luxury Cars is megtalálható a prémium szegmensben. A Sixt Limousine Service több mint 60 országban elérhető, mely magába foglalja a klasszikusan vett sofőrszolgáltatást roadshow-kal és vásárlási szolgáltatásokkal, továbbá városnéző körutakat és reptéri transzfereket.

Az 1912-ben, a németországi Pullachban alapított Sixt AG ma már több mint 105 országban képviselteti magát. Az autókölcsönzés piacvezetője Németországban és Ausztriában, valamint az egyik legnagyobb teljes körű lízing szolgáltatást nyújtó vállalat. A Sixt Csoport 2012-ben közel 1,6 milliárd eurós forgalmat bonyolított le, illetve a dolgozók száma ma már meghaladja a 3,000 főt világszerte.

Hazánkban a Sixt Magyarország a német Sixt AG franchise partnereként a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő autókölcsönző szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. A Sixt rent a car 1999 óta szereplője a magyar gépjármű-kölcsönző piacnak és autókölcsönzési szolgáltatásaik keretében jelenleg 300 bérautó áll az ügyfelek rendelkezésére.

A német franchise központ terjeszkedési stratégiájában nagy szerepet szán a franchise partnereknek, legutóbb például az amerikai piacon kezdett dinamikus expanzióba a vállalat, franchise átvevők bevonásával.