2013.07.11.

Verseny elleni védőoltás

Innovációba kezd Moszkvában a Planet Sushi, az orosz tulajdonos átalakítja a menüt.

A japán étteremhálózat koncepció tulajdonosa, a Rosinter Restaurants Holding úgy döntött, kiigazításokat hajt végre a Planet Sushi éttermek menüiben. Ennek célja, hogy közelebb hozzák a vendégeket - a japán mellett - más ázsiai országok ételeihez is, a kiszélesített menük pedig több ügyfelet vonzzanak az éttermekbe.

étterem belső Fotó Planet Sushi

A tíz országban jelenlévő Planet Sushi étteremlánchoz összesen több mint 140 étterem tartozik.

A Planet Sushi menüjének változtatására az egyre növekvő piaci verseny késztette a vállalatot. Az ázsiai konyha gyakran könnyen felülkerekedik a kizárólag japán ételeket kínáló éttermeken, így úgy tűnik, a fogyasztói kereslet arra készteti az étterem franchise hálózatot, hogy bővítse menüjét. Jelenleg Moszkvában tesztelik az új kínálatot – ennek sikere vagy kudarca fog dönteni arról, hogy kiterjesztik-e a változtatásokat az európai piacokra, köztük Magyarországra is.

A tőzsdén is jegyzett Rosinter Restaurants Holding vezető étteremhálózat Oroszországban, valamint a Független Államok Közössége piacain, világszerte összesen 45 ezer vásárlót szolgálnak ki naponta. A hálózat 10 országban közel 400 étteremmel rendelkezik, amiből 128-at franchise partnerek üzemeltetnek.

A vállalat saját és franchise márkái alatt üzemelő éttermekben és kávézókban különböző nemzetek ételeit helyezték a középpontba: az IL Patio kínálatában olasz, a T.G.I. Friday’s éttermekben az amerikai, míg a Sibirskaya Corona kínálatában orosz specialitások szerepelnek. Hamarosan pedig kiderül, hogy a Planet Sushi japán különlegességeit kiegészítik-e véglegesen az ázsiai konyha ételei. Amennyiben a moszkvai tesztidőszak végül sikerrel zárul, várhatóan Magyarországon is bevezetik az újításokat. Hazánkban Budapesten térhetünk be Planet Sushi étterembe, az Oktogonnál vagy a Deák téren.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank