A három saját mellett, három másik egységet franchise partner üzemeltet, valamint a hálózat 18 nagykereskedelmi partnernek is beszállít.
Kedd
2012.11.27.
A Stile Interio lakberendezési hálózat a nehezebb gazdasági környezet ellenére is évről-évre növelni tudta bevételeit.
 

A Stile Interio 2006-ban kezdte meg működését, mely időszak alatt Magyarország meghatározó lakberendezési cégcsoportjává nőtte ki magát. 2010-ben fordulóponthoz érkezett a cég: franchise rendszerben kezdte meg üzlethálózatának kiépítését az ország határain belül és kívül egyaránt. Jelenleg három saját és három franchise egységet üzemeltet, valamint 18 nagykereskedelmi partnernek is beszállít, emellett a termékeket webshopon keresztül is elérhetik a vásárlók. Annak ellenére, hogy szinte az összes lakberendezési cég komoly forgalmi visszaesést könyvelt el az elmúlt években, a Stile Interio évről-évre növelni tudta bevételeit. Hogyan?

- „Egy kialakult piaci rést kihasználva olyan egyedülálló termékkínálatot állítottunk össze, melyek magas minőséget képviselnek, formavilágukban különlegesek, de emellett megfizethetőek. A koncepciónk alapja az volt, hogy olyan dekorációs, használati, és kiegészítő lakberendezési termékeket tegyünk elérhetővé Magyarországon, melyeket azelőtt külföldről kellett beszerezni, mivel nem voltak megtalálhatóak a hazai palettán.” – mondta el Vigh Zsolt, a Stile Interio ügyvezető igazgatója és hozzátette, hogy sikerükben nagy szerepe van annak, hogy 36 fős csapatukkal sokszor napi tizennégy órát is dolgoznak.

A 200-250 négyzetméteres üzletekben megtalálható termékpaletta jelenleg 170 gyár termékeiből áll össze, ezek közül sok gyártóval kizárólagos a kapcsolat. Évente körülbelül 100 ezer vásárló fordul meg az üzletekben, de mivel a legnagyobb lakberendezési áruházaknak is beszállítanak, ezért termékeik 150-160 ezer emberhez jutnak el.

- „Olyan franchise partnereket keresünk, akik szeretnének különleges, máshol nem kapható termékekkel kereskedni, igényes környezetben széles vevőkört kiszolgálni s nem utolsó sorban profitálni belőle” – vallja az ügyvezető. A külföldi terveket illetően Vigh Zsolt elmondta, hogy Szlovákiában már megnyitott az első Stile Interio üzlet, és az is biztosnak vehető, hogy Romániában és Lengyelországban is lesz nyitás. Emellett Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban is folytatnak tárgyalásokat, a tervek szerint a következő egy évben 3-4 üzlettel bővülhet a hálózat.


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban