Étteremláncot indít a Barilla

A vállalat 2011-es bevételeinek 37%-át tette ki a tészták és szószok értékesítése, a maradék bevételt pedig a különböző péksütemények forgalmazása hozta a konyhára.
Csütörtök
2012.10.04.
A cég elsősorban az Egyesült Államokban kívánja növelni részesedését az új terjeszkedési stratégiával.
 

A Barilla márkanév megerősítésének céljából étterem hálózat kiépítését tervezi az olasz cégóriás. Az első egységet 2013-ban nyitják meg New York városában – írja a Wall Street Journal. A vállalat az elmúlt évtizedben számtalan üdítőgyártó, és péksüteményt készítő céget vásárolt fel annak érdekében, hogy minél több Barilla márkejelzéssel ellátott termék legyen található a fogyasztók spájzában. Most azonban az alábbhagyó európai kereslet a globális terjeszkedés irányába tereli a vezetőség figyelmét, és ismét a tésztagyártás kerül előtérbe a cég más termékeivel szemben.

A 135 éves múltra visszatekintő, családi tulajdonban lévő cégóriás arra is ösztönözné új étterem-koncepciójával az amerikai lakosságot, hogy több tésztát fogyasszanak. „Az amerikai lakosság többsége ugyan fogyaszt tésztaételeket, de nem túl nagy gyakorisággal” – mondta az 54 éves Guido Barilla, aki 2003 óta vezeti a céget. „Kétségeket kizáróan nagy lehetőségek vannak cégünk növekedését illetően az Egyesült Államokban” - jelentette ki az ügyvezető. (Az Olasz Tésztagyártók Egyesületének felméréséből kiderül, hogy egy amerikai állampolgár átlagosan 8 kilogramm tésztát fogyaszt évente, míg ezzel szemben egy olasz 25 kilogrammot.)

A vállalat tervei szerint az étteremlánc finanszírozását értékesítésre kerülő leányvállalatokból állják majd. Többek között Németországban és Spanyolországban is megválnak pékárukat gyártó leányvállalataiktól, annak érdekében, hogy finanszírozzák terjeszkedésüket az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.