A legismertebb magyar franchise hálózat, a Fornetti is többször részt vett a Franchise Expón. Jelenleg több mint 250 látványpékséget üzemeltetnek Lengyelországban.
Péntek
2012.07.20.
Idén tízedik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Kelet-Európa legnagyobb franchise rendezvénye több mint 100 kiállító részvételével.
 

Legyen szó bármilyen rendezvényről, a legnagyobb elismerést az jelenti a szervezőknek, ha a résztvevők visszatérnek az elkövetkezendő években is. A Varsói Franchise Expo esetében elmondható, hogy amellett, hogy évről évre új kiállítók is jelentkeznek, nagy számban vannak jelen a visszatérő hálózatok. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy adott üzletágon belül nagy verseny folyik a potenciális átvevőkért. Azt is tudjuk, hogy nem lehet karba tett kézzel ülni a telefon mellett arra várva, hogy majd megkeresnek azok a vállalkozók, akik csatlakozni szeretnének hálózatunkhoz. Ez, és az ehhez hasonló kiállítások kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy személyes kapcsolatba kerüljenek a vállalatok képviselőivel azok a vállalkozók, akik franchise rendszerben indítanának saját vállalkozást. Az expó emellett remek alkalmat biztosít azoknak a hazai cégeknek, akik külföldi piacok felé szeretnének nyitni.

A Varsói Franchise Expó 2012. Október 18-20. között kerül megrendezésre a Varsói Kultúra és Tudomány Palotájában. A szervezők több mint 1000 négyzetméteren, csaknem 100 kiállítót és 7000 érdeklődőt várnak. A franchise rendszerek mellett idén először ingatlanközvetítő irodák is jelen lesznek, üzlethelyiségnek és irodának alkalmas ajánlatokkal.

„Az expó optimális környezetet teremt arra, hogy új üzletfelekkel ismerkedjünk meg. Egyre több olyan átvevő-jelölt van tudatában a varsói kiállításnak, akik pontosan tudják, hogy mit keresnek, és konkrét kérdésekkel készülnek.”- Monika Dabrowska, a McDonald’s lengyelországi hálózatának franchise menedzsere.

Támogatás

Az Új Széchenyi Terv keretén belül kiírt Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenését támogató pályázat célja, hogy tanácsadói tevékenységeken keresztül segítse hozzá a vállalkozásokat nemzetközi versenyképességük megteremtéséhez vagy növeléséhez - beleértve a lehetséges piacok felmérésének támogatását.

A külföldi piacokra jutást tanácsadói tevékenységeken keresztül támogatja a program, felismerve a vállalkozások számára szűkösen elérhető forrásokat, így a humánerőforrások, információ, szaktudás, tapasztalat és idő tekintetében.
A konstrukció a következő területeken nyújt vissza nem térítendő támogatást:

  • Vásárokon, kiállításokon való megjelenés díja (pl. a lengyelországi vagy egyéb franchise expók - a szerk.)
  • Tanácsadás igénybevétele
  • Újonnan felvett vagy újonnan a munkakörbe áthelyezett marketing tevékenységért felelős munkatárs bérköltsége 12 hónap időtartamra
  • Marketinganyagok, marketingakciók költsége
  • Marketingeszközök elkészítése, beszerzése, formatervezés
  • Promóciós költségek
  • (A részletes lista megtalálható a GOP Részletes Pályázati Útmutató vonatkozó részében)

    Ezen szolgáltatások igénybevételének támogatására pályázhat minden olyan mikro-, kis-, és középvállalkozás, amely rendelkezik legalább kettő lezárt (bevallással alátámasztott), teljes üzleti évvel, illetve, amely vállalja, hogy a megvalósítási időszak végére kialakítja a vállalaton belüli, a vállalat marketing tevékenységéért felelős alkalmazott munkakörét és biztosítja annak betöltését és fenntartását a projekt-időszak végéig.

    További információ a www.franchiseexpo.pl weboldalon található.

    (pcs)


    Papp Csaba
    újságíró

    népszerű a fórumban