2017.09.06.

Belehúz az Auchan

Az áruházlánc új üzletformátummal, további beruházásokkal és üzletnyitásokkal erősíti magyarországi pozícióját.

Az Auchan szeptember másodikán megnyitotta magyarországi szupermarket-hálózatának első üzletét Szekszárdon. A lépéssel az áruházlánc célja, hogy 19 hipermarketje, 18 töltőállomása valamint online áruháza mellett egy újabb formátummal erősítse magyarországi pozícióját. Az Auchan az elmúlt 19 évben már több mint 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és a jövőben további hipermarketek, szupermarketek, kis boltok, valamint franchise egységek nyitását tervezi – közölte a vállalat.

Auchan Szekszárd Fotó Auchan

A 30 főt foglalkoztató szekszárdi szupermarketet a belvárosban alakították ki – az új kereskedelmi egységek helyének kiválasztásánál előtérbe helyezik a városközponti részeket.

17 milliárd forint értékű beruházást tervez megvalósítani 2018-ban az Auchan Magyarország, a társaság az elkövetkező években 30 szupermarketet nyit, és erőteljes expanziót tervez. „A szekszárdi szupermarketünk nyitása az elmúlt 19 évünk egyik legnagyobb mérföldköve, hiszen egy újabb formátummal mutatkozhatunk be vásárlóinknak. Eddig kizárólag hipermarketeket és töltőállomásokat üzemeltettünk Magyarországon, tavaly online áruházat nyitottunk, most pedig az első városközponti szupermarketünket nyitjuk meg Magyarországon. Ígérem Önöknek, ez az első, de korántsem az utolsó szupermarketünk, további boltok nyitását tervezzük a közeljövőben” – mondta el Dominique Ducoux vezérigazgató.

2016-ban az Auchan 3,8 százalékkal növelte bruttó forgalmát 350 milliárd forintra, és 3,6 milliárd forintos eredményt ért el Magyarországon. Az áruházlánc egységeiben összesen 43 millió volt a vásárlások száma a tavalyi évben, ami 3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi értéknél. A vállalat az idén további fejlődést tervez, eredményét és forgalmát elsősorban a szupermarket-hálózat és az online áruház növekedése határozza majd meg.

Belehúz az Auchan

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank