Az áprilisban útnak indult „Hello my World!” kampány egy egyedülálló kezdeményezés a gyermekek számára, hogy egy kihalófélben lévő állatfaj, az orángután megmentésében részt vegyenek.
Kedd
2015.04.28.
Egy új kampányt indít útjára a Helen Doron English franchise, melynek során a hálózat 34 ország gyermekeit fogja össze egy közös cél érdekében.
 

Különböző kultúrákat és hagyományokat képviselve 5 kontinensről és 34 országból érkeznek gyerekek, akik egyvalamiben osztoznak egymással, ami cselekvésre és mások segítésére ösztönzi őket: ez az angoltanulás. A “Hello My World!” nemzetközi, közösségi és oktatási kampány ötlete a Helen Doron Oktatási Csoport fennállásának 30. évfordulójának alkalmából született meg. „Kampányunkon keresztül az együttműködés fontosságáról és a világunkkal szembeni gondoskodásról szeretnénk minél többet tanítani” – jegyezte meg Helen, a Helen Doron English nyelviskolák alapítója, az úttörő tanítási módszer megteremtője.

A kampány az orángután, egy kihalófélben lévő állatfaj megmentésére összpontosít, amely az egyik legintelligensebb élőlény az állatok világában, és sebesen veszíti el természetes élőhelyét a trópusi esőerdők több ezer hektárjának nagymértékű irtása miatt. A pálma ipari mértékű ültetése a pálmaolaj előállítása érdekében nagyon jelentős és azonnali fenyegetés az orángutánok számára is. A „Hello My World!” kezdeményezés támogatja a gyermekeket annak érdekében, hogy felléphessenek az orángután védelméért és megőrzéséért, valamint megérthessék, megismerhessék az orángutánt és természetes élőhelyét, elősegítve ezzel az esőerdő rehabilitációját.

Az angol nyelv és a világ polgárai

Na de hogyan jön ide az angol? Helen Doron elmondta: „Azáltal, hogy motiváljuk a gyermekeket a nyelvtanulásban, a kezükbe adunk egy eszközt, ami lehetővé teszi a párbeszédet, amit felhasználva új kapcsolatokat teremthetnek. Az angol, mint közös nyelv hatalmas érték mivel egyesíti hangunkat és együtt, közösen felkelthetjük az emberek figyelmét és beszélhetünk az orángutánok helyzetéről. Oktatási küldetésünk legfontosabb része, hogy a gyermekeket a világ polgáraivá tegyük és kiemeljük a gondoskodás, szeretet és együttműködés értékeit. Az utóbbi 30 évben a Helen Doron Oktatási Csoport mindig támogatta a helyi és globális környezetvédelmi és társadalmi szervezeteket. Eljött az ideje, hogy ezt megosszuk tanítványainkkal és a gyermekekkel világszerte, valamint meghívjuk őket, hogy legyenek kampányunk nagykövetei.”

Magyarországon, az országos kampány részeként, 2015. május 9-én, szombaton a Fővárosi Állatkertben örökbe fogadják Lone-t, a 2014. december 18-án született orángután kislányt.

A hálózat világszerte több mint 120 000 Helen Doron English diák számára szeretne rendhagyó angol órát tartani az orángutánok helyzetéről kb. 800 helyszínen. Ezzel a különleges órával a gyermekek megismerhetik miért és hogyan vezet az állatok természetes élőhelyeinek pusztítása számos állatfaj kihalásához. A tanóra korosztályhoz igazított, magával ragadó feladatokat és egy eredeti dalt is magába foglal. A gyermekek ezután egy rövid kisfilm készítésével tehetnek az orángutánok védelme érdekében.

Elhatároztuk, hogy az óra tananyagát nyilvánossá, elérhetővé és felhasználhatóvá tesszük a szülők és tanárok számára világszerte” – mondta Simon Darr, a Helen Doron English Csoport marketing vezetője. Szeretettel meghívunk minden szülőt és gyermeket világszerte, hogy vegyenek részt ebben a fontos ügyben.”

 

A Helen Doron Oktatási Csoportról

A Helen Doron Oktatási Csoport élen jár az innovatív oktatási rendszerek között, amely exkluzív tanulási programokat és a minőségi oktatási anyagokat kínál csecsemők, gyermekek és serdülők részére 1985 óta világszerte. A Helen Doron English a vállalat első számú franchise márkája, a Helen Doron Óvodák, Mathriders, Ready Stready Move frinchise-ok mellett ma csaknem 800 oktatási központot ölel fel több mint 30 országban, Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában. Ma több mint kétmillió gyermek beszéli az angolt, mint idegen nyelvet, köszönhetően a Helen Doron English módszerének.

A Helen Doron English franchise modellje örömmel hívja a vállalkozókat, hogy csatlakozzanak ehhez a sikeres üzleti szervezethez, mely a világ minden táján élő gyermekek javát szolgálja.