Elindítaná expressz üzletformátumát az Auchan

Az Auchan Magyarországon jelenleg 19 áruházat és 11 Auchan benzinkutat üzemeltet. A vállalat az idén 5 milliárd forint beruházást valósít meg Magyarországon, az összeg felét a meglévő áruházaik mellé tervezett hat új üzemanyag-töltőállomás létesítésére szánja.
Szerda
2014.07.30.
Az áruházlánc Lukoil benzinkutakon nyitna többtucat kis alapterületű, expressz üzletet franchise rendszerben.
 

Beszállna a városi diszkontharcba az Auchan: a hvg.hu információi (melyeket az áruházlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem akart) szerint országszerte kisebb méretű, expressz boltokat nyitna az eddig csak külvárosi hipermarketeket üzemeltető üzletlánc. A lap több forrásból is úgy értesült, hogy az elmúlt hónapokban megszületett egy terv, mely szerint – ha nem lesz további csúszás, akár már idén ősszel – a Lukoil benzinkutakon indulna az országban két tucatnál is több diszkontüzlet. A rendszer franchise alapon működne: a hvg értesülése szerint a termékeket és a márkát az Auchan adná, de a boltok és a berendezések a Lukoil-kutaké lennének.

Annak ellenére, hogy az Auchan hivatalosan még nem erősítette meg az értesüléseket, kisebb alapterületű üzletek megnyitásáról már egy márciusi sajtótájékoztatón is beszélt Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója.  „… várhatóan még idén elkészülhet az új, kis alapterületű áruházak koncepciója, valamint a tervek között szerepel új franchise boltok nyitása is, franchise partnerek bevonásával” – mondta el akkor a vezérigazgató. A hvg.hu egyébként úgy tudja, hogy kezdetnek júniusban nyílt volna néhány tesztbolt Budapesten (ahol nagyjából tíz üzlettel számoltak) és további vidéki városokban. A tesztüzem azonban még nem kezdődött el, így elképzelhető, hogy az egész projekt csúszni fog.

Az Auchan és a Lukoil együttműködése (ha végül valóban megvalósul), nem lenne az első eset, amikor áruházlánc és benzinkúthálózat ”kel egybe”. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2012 szeptemberében indította el franchise Partnerprogramját, aminek részeként OMV-kutakon is alakítanak ki Spar-expressz üzleteket, egyelőre tesztjelleggel.