Míg a szervező irodák leginkább csak saját utazásaikat értékesítik, addig a Summer Time irodákban egy helyen található meg majdnem az összes utazásszervező ajánlata. A hálózatnak emellett már vannak saját szervezésű útjai is, Ciprussal a középpontban.
Szerda
2014.04.23.
A Summer Time országszerte várja franchise partnerek jelentkezését, akik saját utazási irodát nyitnának és elkötelezettek az utazási szakma mellett.
 

A Summer Time Travel sikeres évet tudhatott maga mögött tavaly, elsősorban a turizmus felpörgésének köszönhetően - ami úgy tűnik, az idei évben is folytatódhat. „Rengeteg munkánk volt 2013-ban. Örömmel tapasztaltuk, hogy rengeteg embernek megérkezett az utazási kedve” – tájékoztatott Bartal Melinda, az utazási iroda franchise alapítója és elmondta, a hálózat forgalma 40 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Az utazni vágyók mellett, azok számában is egy erős növekedés volt tapasztalható, akik saját utazási irodát szeretnének nyitni. Bartal Melinda elmondta, hogy a Summer Time franchise partnereinek egy komoly szűrésen kell átesniük, aminek során megvizsgálják a jelentkezők iskolai végzettségét, szakmai múltját (turizmusban szerzett tapasztalat előny, de nem feltétel) és gazdasági hátterét. A franchise partnerré válás fontos további követelménye az utazási szakma iránti elszántság, illetve a személyes tapasztalatok. „Utóbbi különösen fontos, hiszen senki sem utazna szívesen egy olyan céggel, ahol az értékesítő kolléga még sosem járt külföldön, így pontos információkat sem tud adni az utasnak” – avatott be az ügyvezető-tulajdonos és hozzátette, hogy a jelentkezők kb. 20 százaléka megy át a szűrésen.

A franchise jelentkezők szűrésének oka egyszerű: biztosítani akarják a franchise központ által, a Summer Time irodák optimális működése érdekében felállított sztenderdeknek való megfelelést. A szakmai megfelelést pedig nemcsak a jelentkezéskor, de az együttműködés során is ellenőrzik, a nemrég bevezetett éves alkalmassági vizsgával. „Bátran elmondhatom, hogy minőségi partnerekkel dolgozunk. Természetesen vannak kiemelkedően jól teljesítő irodák és olyanok is, akik még egy kicsit háttérbe szorulnak, de megfelelő munkavégzés mellett el fog érkezni az ő idejük is.

A Summer Time utazásközvetítők kapcsolatban állnak az összes magyarországi utazásszervező irodával és azok ajánlatait kínálják ugyanazon az áron, sőt míg a szervező irodák leginkább csak saját utazásaikat értékesítik, addig a Summer Time irodákban egy helyen található meg majdnem az összes utazásszervező ajánlata. A hálózatnak emellett már vannak saját szervezésű útjai is, Ciprussal a középpontban.