Gyarapodó franchise hálózat

„Ma a használtruha kereskedelem egy stabil ágazat Magyarországon, viszonylag alacsony befektetéssel is biztos profit érhető el.”
Kedd
2013.11.05.
Debrecenben nyitott az Ír Használtruha hálózat, 120 négyzetméteren 4-5 ezres árukínálat várja a vásárlókat.
 

Az Ír Használtruha Írországból, valamint Angliából érkező használtruhák kis- és nagykereskedelmével foglalkozik, melyeket elsőként válogatnak és rendszereznek a márkás extra minőségű ruháktól egészen a géprongyig. A vállalkozás 2010 óta keresi franchise partnereit az ország egész területén, és az eddigi bővülést mi sem szemlélteti jobban, minthogy kevesebb, mint három év alatt egy 30 üzletből álló partnerhálózatot sikerült kiépíteni. Most egy stratégiailag fontos helyszínen, Debrecen városában nyílt meg a legújabb üzlet, ahol 120 négyzetméteren 4-5 ezer termékes árukínálat várja a vásárlókat.

A pápai székhelyű hálózat 2008-ban nyitotta meg első üzletét Magyarországon, 2009-ben nagykereskedelemmel bővítette tevékenységét és 2010-ben indította el franchise partnerprogramját. Az egyedi franchise koncepció révén minimális a partnerek kockázata: a csatlakozás kismértékű beruházást igényel és az üzemeltetési költségek is igen alacsonyak.

„Ma, a használtruha kereskedelem egy stabil ágazat Magyarországon, viszonylag alacsony befektetéssel is biztos profit érhető el. Azonban - mint minden vállalkozás esetében - vannak a sikeres működést befolyásoló tényezők. Fontos a kezdeti befektetés mértéke, és az is, hogy mennyire forgalmas helyszínen található az üzlethelyiség. Ugyanakkor azt is fel kell mérni, hogy a fenntartási költség mennyire van egyensúlyban a helyszín frekventáltságával” – avatott be Bedő Ákos alapító-tulajdonos és hozzátette, hogy az Ír Használtruha hálózat erőssége abban rejlik, hogy az üzletek árukészletét rendszeresen frissítik és a teljes árucserékkel folyamatosan változatos kínálatot tudnak kialakítani.

Az Ír Használtruha hálózat igyekszik több lábon állni, a hagyományos üzletek mellett nemrég elindította új, outlet koncepcióját Kapuváron, valamint a gyors expanziónak köszönhetően már a külföldi piacok (első sorban a szomszédos országok) meghódítása is a franchise hálózat tervei között szerepel.