A KFC is beszáll a vegán trendbe

KFC + BEYOND MEAT
KFC + BEYOND MEAT / Sorok álltak a KFC előtt, mikor először vegán hússal kísérleteztek
Szerda
2020.03.11.
Sanders ezredes a Beyond Meat-tel közösen vezeti be a vegán csirkefalatokat.
 

Egyre több hálózat próbálja meglovagolni a vegán trendet most, hogy megtévesztő módon lehet már imitálni a húspogácsákat. Két cég is nagy hírverést kapott a szektorban, amiért úttörőként vezettek be először prémium minőségű műhúst. A Beyond Meat és az Impossible Burger egyelőre fej-fej mellett halad, a verseny egyik egyértelmű jele, hogy mindkét cég időről-időre együttműködik egy nagy hálózattal, ez tűnik ugyanis a legkézenfekvőbb módnak arra, hogy a végfogyasztóhoz sikeresen eljuttathassák a termékeiket.

Az Impossible Burger például a Burger King-gel való együttműködéséről lett ismert és az Impossible Whopper-ről. A Beyond Meat viszont ennél szélesebb spektrumban próbálkozik. Az áruházi megjelenés mellett több étterem lánccal is együttműködnek, többek között franchise hálózatokban segítenek be egy-egy vegán opció kidolgozásában. Közösen dolgoztak a Denny's-el, a Tim Hortons-al, a McDonald's-al, csináltak vegán fánkburgert a Dunkin' Donuts-al, de a KFC-vel sem most elszőr működnek együtt.

Ráadásul a KFC az elsők között csatlakozott be a trendbe közel fél évvel ezelőtt, amikor próbaszerűen bevezettek egy vegán csirkefalat opciót. A néhány étterem, ahol neki futottak a promóval 5 órán belül kifogyott a készletekből.

Azóta a két vállalat közösen tovább finomította a receptet, hogy még inkább a gyorsétteremlánc eredeti menüjére hajazzon. Az új recept szerint készült csirkefalatokat egyelőre csak tesztüzemben vezetik be néhány amerikai egységben, ha jól sikerül, akkor pedig az egész Egyesült Államokban. Nemzetközi megjelenésről még nem esett szó.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a legtöbb nagy hálózat még mindig csak kísérletezik a trenddel, a vegán opciók nagyrésze ideiglenesen elérhető csak az éttermekben. Nem segíti a helyzetet, hogy a trend lehalni látszik. A kezdeti robbanásszerű érdeklődés lefutóban van, a fogyasztók többsége nem köteleződik el véglegesen az életmód váltás mellett. Ennek ellenére valószínű, hogy a nagyobb hálózatoknak, mint a Starbucks, McDonald's vagy a Dunkin' Donuts számára megéri egy állandó vegán opciót tartaniuk a fogyasztói szegmens kielégítése érdekében, de a közeljövőben egyelőre nem úgy látszik, hogy felváltanák a valódi húsokat.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.