Magyarországra jönne a rocksztár-képző?

School of Rock / Budapestre látogattak a School of Rock képviselői, hogy megtalálják a magyarországi iskola leendő igazgatóját.
Szerda
2019.11.27.
Dübörög az oktatási szektor, a világhírű zeneiskola elérkezettnek találta az időt, hogy Magyarországra látogasson.
 

Hazánkban a rocksuli szó hallatán a legtöbben talán a 2003-as filmre, a 2014 és 2018 között futó sorozatra vagy éppen a legutóbbi musicalre gondolnának. De az Egyesült Államokban sokkal több ez ennél. A rocksuli megfelelőjeként futó School of Rock ugyanis ma egy 250 iskolából hálózat, melynek nem titkolt célja, hogy rocksztárokat képezzen a fiatal generációkból.

A School of Rock egy zenetanárral indult, Paul Green eredetileg csak a zenekarába hívta meg próbálni a diákjait és habár az első próbálkozása kudarc volt, azt vette észre, hogy a csoportban előadó tanulók sokkal gyorsabban fejlődtek, mint azok, akik tradicionális zeneoktatást kaptak. Ebből burjánzott ki aztán a rocksuli ötlete. Paul beindította az alternatív zeneiskola koncepcióját és már az első csoportjának önálló koncertet ígért a tanév végén, amelyre 1999-ben sor is került.

Azóta az iskola egy hálózattá fejlődött, a School of Rock most október közepén nyitotta meg 250. egységét Rio de Janeiro-ban. A nemzetközi terjeszkedés következő lépcsőjeként ezúttal hazánkba szeretne belépni a koncepció. A zeneiskola kilenc másik branddel karöltve november 19-én hazánkba látogatott, hogy megtalálja a magyarországi iskola leendő átvevőjét, aki majd rocksztárokat képezhet a hazánkban is a diákokból.

A School of Rock történetében érdemes megemlíteni, hogy a hálózatnak akarva-akaratlanul is, de erős marketingje van, ugyanis több film, egy sorozat, de még egy musical is épül Paul Green történetére. Habár ezek többségét közvetve ő ihlette, a felsorolt alkotásokból csak egy film alkotásában vett részt. A történet megkapó és könnyen eladható, Paul Green pedig nem bánta az ingyen reklámot, többek között ezért sem perelt 2003-ban, amikor a közreműködése nélkül forgatták a 2003-as Rocksuli című filmet.

2009-ben az iskolát megvette az egyik befektetője, ezután indult be igazán a hálózatépítés. Az elmúlt tíz évben az Antarktika és Európa kivételével minden kontinensre betett már a lábát, most pedig Magyarországgal kezdve végre Európában is elindulnának.

Az iskolaindítás költsége az államokban 60 milliótól egészen 130 millióig terjedhet, de az árak nagyban függenek a helyi beszerzési lehetőségektől, így például Magyarországon alacsonyabb befektetéssel is lehetségessé válhat majd egy iskola nyitása. A hálózat elsősorban mester partnerét keresi az országban, aki a magyarországi iskolanyitás jogait átvenné a franchise központtól és felügyelné a hálózatfejlesztést Magyarország területén.

Az oktatási szektor pillanatnyilag az egyik leggyorsabban fejlődő franchise ágazat, ezt mutatják többek között az Európa-szerte gombamód szaporodó programozó iskolák, pre-school készségfejlesztő intézmények és iskolafelkészítők. A School of Rock franchise-nak több, mint 2 évtizedes tapasztalata van a piacon. A  globális terjeszkedés keretében a brand kivenné a részét az egyelőre kiaknázatlan zeneoktatási szektorból, melyre - az oktatási ágazat fejlődésével - a hálózatnak és leendő partnerének egyaránt most adódik a legjobb lehetősége.


Élőzenés koncert / A School of Rock diákjai a gyakorlati program részeként gyakran a színpadon is, tömeg előtt adnak elő.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.