Az elmúlt években a legnagyobb hangsúlyt a magyarországi partnerek megerősítésére fektettük. Mára egy igazán szuper csapattal büszkélkedhetünk, amely nagyon erős alapot biztosít a bővüléshez.
- Jamrik Márta, magyarországi igazgató
Hétfő
2017.05.08.
Ősztől még több helyen tanulhatnak a gyermekek a több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező LCF Kids Club franchise nyelvtanfolyamain.
 

Az angliai központú LCF Kids Club 1993-ban kezdte meg működését Magyarországon. Az első hazai nyelviskola franchise hálózatot működtető Fun Languages Hungary Nyelvoktató Kft. közel 25 éves tapasztalattal a háta mögött értékesíti a gyerekek számára szervezhető nyelvtanfolyamok képviseleti jogát. A jelenleg több mint 40 magyarországi partnerrel rendelkező hálózat egységei egyaránt megtalálhatóak a nagyvárosokban és a kisebb településeken is. A nyelvoktatási trendekről és a jövőbeni tervekről kérdeztük Jamrik Mártát, az LCF Kids Club magyarországi mester franchise jogtulajdonosát.

Franchising.hu: Hogyan érdemes a gyermekeket nyelvekre tanítani? Mik a jelenlegi trendek Magyarországon?
Jamrik Márta: Amikor 1993-ban elindultunk Magyarországon a Kids Club tanfolyamokkal, a legkisebb tanulóink középső- és nagycsoportos óvodások voltak. Ma pedig már hat hónapos kortól szervezzük a baba-mama angol tanfolyamokat, mert nagyon megnőtt a kereslet a pici babák szülei részéről.
Egy kisgyereknek úgy célszerű elsajátítania az idegen nyelvet is, ahogyan a saját anyanyelvét: természetesen. Mindez egy 1:1 oktatásban nehezen valósulhat meg, ráadásul tisztelet a kivételnek, de a legtöbb magánóra kisgyermekkorban leginkább a korrepetálásról szól. A házi feladatot készítik el közösen és az iskolai tananyagot gyakorolják be vagy tanulják meg előre a gyerekek a pedagógussal.
A Kids Club foglalkozásokon örömmel, csapatban „játszanak” angolul és szinte észre sem veszik, mennyire sok mindent megtanulnak. A tanfolyamaink nagyon jól kiegészítik az iskolai oktatást, így nincs szükségük a foglalkozásainkra járó kisiskolás gyerekeknek arra, hogy magánórákra járjanak.

Mennyire izgalmas, változatos a tananyag?
Mivel teljesen saját anyagokból tanítunk, nem fordulhat elő, hogy a gyerekek ugyanabból a tananyagból tanuljanak az iskolában, és így nem lesz unalmas számukra a tanóra. Van úgy, hogy nálunk ismerkednek előbb egy-egy témakörrel, akkor azt később az iskolai órákon ismétlik, vagy éppen fordítva. Az pedig tény, hogy minél többször, többféle formában találkoznak egy adott szókinccsel, annál maradandóbb lesz a nyelvtudásuk, és ez nagyon jó hatással van a gyermekek iskolai eredményére, motivációjára is.

Az LCF franchise többféle üzletformátumot is kínál. Pontosan milyen lehetőségeik vannak a csatlakozni kívánó vállalkozóknak?
Szeretnénk, ha a korai nyelvoktatás minél több kisgyermek számára elérhető lenne, és mivel a legtöbb franchise partnerünk nem üzleti befektető, hanem nyelvtanár, ezért kifejezetten alacsony csatlakozási díjakkal dolgozunk. Azt is mondhatnám, hogy a csatlakozás ingyenes, hiszen a díj tulajdonképpen teljes egészében az induló oktatási és marketing anyagok, képzések költsége. Mivel nem előírás a saját helyszín, a legtöbb tanfolyamunk óvodában és iskolában működik, így a csatlakozási díj szinte mindent tartalmaz ahhoz, hogy egy partner el tudja indítani a tanfolyamokat.
A partnerek kétféle együttműködési formából választhatnak. Az egyik a Simple franchise, amelyet kisebb területekre javaslunk, ahol a partnereknek a lakosok számától függően van lehetőségük egy havi fix jutalék fizetésére. Nagyobb településeken pedig a Super franchise az ajánlott, ahol a jutalék mértéke a tanfolyami díjak bizonyos százaléka.

A Fun Languages Hungary Nyelvoktató Kft. az LCF Kids mester franchise partnere Szlovákiában és Romániában is. Ezeken a piacokon hogy halad a hálózatfejlesztés?
Szlovákiában nagyon szép létszámmal működnek a Kids Club tanfolyamaink, nemrégiben új partnerrel is bővültünk. Romániában pedig most folynak a tárgyalások a tanfolyamok indításáról. Megjegyzem, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az angliai anyacég munkáját is segítjük. Nemzetközi tréning központként is működünk, így Szloboda Anikóval közösen (aki franchise partnerünk és a képzéseinkért is felelős), nagyon sok külföldi csatlakozó számára tartottunk már képzéseket a Kids Club módszertanából, marketingjéről.

Mik a magyarországi hálózatfejlesztési tervek rövid- és középtávon?
Célunk a franchise partnerek tanulói létszámának növelése mellett, az országos terjeszkedés, partnerek bevonása új településeken. Jelenleg több partnerrel is folynak az egyeztetések, amelynek köszönhetően ősztől sokkal több helyszínen tudnak majd a gyerekek Kids Club tanfolyamra járni.

Milyen készségekkel, erőforrásokkal kell rendelkezniük a franchise partnereknek?
Az ideális franchise partner maga is jól beszéli a nyelvet, pedagógus és/vagy közgazdász diplomával rendelkezik. Elkötelezett híve a korai nyelvelsajátításnak és a módszertanunknak, nem csak egy üzleti lehetőségként tekint rá. Tud rendszerben dolgozni, jól kommunikál és kiterjedt kapcsolati tőkével rendelkezik. Kitartó, vidám és kedves személyiség. Tárgyi elvárásunk a legtöbb családban megtalálható: számítógép, színes nyomtató, internet, mobil telefon, plusz egy lamináló gép.
Pedagógusoknak (nem csak nyelvtanároknak), a korai nyelvoktatást fontosnak tartó vállalkozóknak, nyelviskolák, játszóházak vezetőinek kifejezetten ajánljuk a partnerré válást.