Az Indiso Magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiája. Az alsó- és felső légúti betegségek (asztma, allergia, influenza, krupp, bronchitis, stb.) leghatékonyabb, természetes kezelési módszere. A terápia sóklinikák országos hálózatában, kiemelt egészségügyi intézményekkel együttműködve, orvosi javallat és kontroll mellett érhető el.
Hétfő
2016.09.26.
A világ legnépesebb országa lehet a magyar Sóklinika hálózat nemzetközi terjeszkedésének zászlóshajója. Emellett a hazai piacot is fejlesztik.
 

Együttműködési megállapodást írt alá szeptemberben az Indiso és kínai partnere, a Shanghai Newsummit Biopharma csoport. A megállapodás értelmében kínai, klinikai kutatások során az Indiso által kifejlesztett sóterápiás technológiát tanulmányozzák, ami a későbbiekben segítséget nyújthat a krónikus légzőszervi betegségekben szenvedő kínai lakosok számára. Az Indiso és a Newsummit partnersége révén létrejövő klinikai, nagyszámú beteget érintő kutatások és ezek várhatóan pozitív eredményei még hitelesebben támasztják majd alá az Indiso SPELEO terápia hatékonyságát. „A pozitív eredmények birtokában, reményeink és terveink szerint akár 1 éven belül, megkezdődhet egy sóterápiás klinika-hálózat kiépítése egy helyi mester franchise partnerrel együttműködésben” – avatott be a mostani megállapodás jelentőségébe Gábor Tamás Indiso ügyvezető.

A légzőszervi és allergiás megbetegedések jelentős és folyton növekvő egészségügyi problémát jelentenek nemcsak Kínában, de az egész világon. Az Indiso és a Newsummit megállapodásának értelmében Kína vezető kórházaiban végzik majd a klinikai kutatásokat, melyekkel az Indiso Speleo terápiás módszerét fogják tesztelni. A közös felmérést követően az Indiso egészségügyi száraz sóterápia a kínai piacon is elérhetővé válhat. „Nagy várakozással tekintünk az Indiso Speleo terápia klinikai kutatásai elé, amely a vizsgálatokat követően, természetes kiegészítő terápiaként része lehet Kínában a légzőszervi megbetegedések esetében alkalmazott egészségügyi gyakorlatnak. Reményeink szerint a sóterápias kezelések túllépnek a csupán egészségügyi létesítményekben való alkalmazhatóságon” – nyilatkozta Dr. Ren Jun, a Newsummit vezérigazgatója.

Mindez pedig megalapozhatja a magyar fejlesztésű egészségügyi száraz sóterápia nemzetközi ismertségét, a későbbiekben további piacok egészségügyi rendszereiben való megjelenését is. „Bízunk benne, hogy a kínai együttműködéssel párhuzamosan hasonló utat járhatunk be az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is. Természetesen az a nem titkolt célunk, hogy ezek az együttműködések, a folyamat eredményeként mester franchise megállapodásokká fejlődjenek. A mostani kínai együttműködés tehát a nemzetközi terjeszkedés zászlóshajója is egyben” – részletezte az expanziós terveket Gábor Tamás.

A hatalmas külföldi piacok meghódítása mellett az Indiso nem feledkezett meg a magyar piacról sem, sőt, jelenleg az Országos Közegészségügyi Központ szakmai partnereként vesz részt a világ eddigi legnagyobb sóbelégzést érintő epidemiológiai kutatásában, hamarosan az önálló klinikai vizsgálatok is folytatódhatnak vezető hazai egészségügyi intézményekben, valamint egyre nagyobb hangsúlyt kap a hazai minőség- és hálózatfejlesztés is. „Meg kell különböztetni magunkat a sokszor egyáltalán nem megalapozott, jogszabályban rögzített minimum feltételrendszer hiányában mégis gomba módra szaporodó versenytársaktól, és garantálni a minőségi sztenderdeket. A jogszabályalkotás folyamata elindult, de emellett a magyarországi franchise partnerekkel szemben is szigorodtak a feltételek” – mondta el Gábor Tamás, és hozzátette, hogy elsősorban a jövőbeli sóklinika-üzemeltető franchise partnerek alkalmasságára vonatkozó szempontok esnek nagyobb súllyal a latba.

A korábbi tapasztalatokból levont következtetések, tanulságok alapján, immáron nagyobb hangsúlyt kap a vállalkozói tapasztalat és a komolyabb egészségügyi háttér, miközben az új arculat és új rendszerszintű kommunikáció is egy-egy újabb lépést jelentenek a magasabb minőség felé.